fbpx
Velocity
A velocity (sebesség) az a munkamennyiség, amit a csapat sprintenként le tud szállítani. Ez a mennyiség lehet story pont, story szám, leszállított user story.....stb.

A csapat szállítási sebessége

A csapat sebességét historikus adatok alapján lehet előre megbecsülni, melynek segítségével előrejelzést lehet adni a csapat teljesítését illetően.
Velocity

A velocity csapatonként eltérő, nincs két egyforma. Amikor megalakul egy csapat az a teljesítés ingadózásokat mutathat, de ahogy haladnak előre ez stabilizálódik. Az agilis munkavégzés során a velocity-t használjuk arra, hogy megbecsüljük a következő sprintben vállalt user story-k összességének megvalósíthatóságát.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/05/kapcsolodo-termekek03-1.png
Agilis módszertani és szoftverfejlesztési tanácsadás
Módszertani tréningeket és felsővezetői támogatást nyújtunk, kollégáink megtervezik és közreműködnek az agilis IT infrastruktúra kialakításában.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Hogyan mérhető a csapat sebessége?

A sprint tervezésekor a csapat a termék teendőlista (product backlog) elemeihez a kivitelezés várható nehézségének függvényében számszerűsíthető értéket rendel.
A velocity becslése

A becslésre több kidolgozott módszer is rendelkezésre áll. A sprint során elkészített elemek összpontszáma a csapat sebessége. Új csapatok esetén a sebesség jellemzően sprintről-sprintre nő, a tapasztaltabb csapatok esetén szinte állandó. A velocity által jól becsülhető, hogy az adott pillanatban ismert product backlog mikor fogy el.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/five-people-standing-near-four-people-sitting-near-desk-1595386.jpg
Általános Agile Scrum tréning
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development