fbpx
Üzleti podcastok
Hogyan növeld csapataid hatékonyságát egy folyamatosan változó digitális környezetben? Ehhez adunk tanácsokat, eszközhasználati tippeket üzleti podcastjainkban. Hallgass bele, készítsd fel vállalatod az új kihívásokra! Más hasznos tartalmakat is olvasnál? Csatlakozz szakmai közösségünkhöz!

Korábbi megjelenéseink

Nem kell félni, nem fog fájni! – Az agilis transzformáció lépései

2021. március 17.

Ha valaki a konferenciák, újságcikkek és marketinganyagok alapján próbálja felmérni, úgy tűnhet, hogy az agilis transzformáció egy varázsszer, ami stabil lábakat ad a legnagyobb viharban is, ami egyszerűvé tesz bonyolult feladatokat és képessé tesz villámgyorsan reagálni teljesen kiszámíthatatlan és váratlan eseményekre, miközben egyszerre négy fronton harcolunk a világgal.  Földházi Csaba, a ShiwaForce partnerigazgatója árnyalja kissé a képet és ad némi segítséget az induláshoz is.

Meghallgatom

Kiszervezzük, vagy ne? Hibrid trendek az ügyfél-beszállító viszonyban

2020. október 06.

IT fejlesztés kint vagy bent? Merre megy ma a világ az ügyfél-beszállító együttműködés fronton? Hoffmann Bence, a ShiwaForce üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese elemezte a nagyvállalati IT trendeket a Millásreggeli adásában.

Meghallgatom

Mi a DevOps és hogyan támogatja a gyors üzleti alkalmazkodást?

2020. szeptember 29.

Az IT mindig kulcsszereplő a vállalati rugalmasság, üzleti döntések sebessége és az ügyfélélmény szempontjából, de ezek nem jönnek könnyen. Nézzük meg, hogyan segít a DevOps ezek elérésében: Kovach Anton, a ShiwaForce vezérigazgatója a Millásreggeli vendége volt.

Meghallgatom

Emberi vs. gazdasági érdek a vállalatvezetésben

2020. szeptember 22.

Emberi vs. gazdasági érdek a vállalatvezetésben – Élhet-e együtt a humanizmus és a kapitalizmus? Erre a kérdésre is kaptunk választ dr. Dura Mónikától, a ShiwaForce operatív vezérigazgató-helyettesétől.

Meghallgatom

Hogyan számszerűsíthető a siker?

2020. szeptember 15.

Izgalmas kérdés, hogy egy vállalati digitalizációs folyamatban a cél kitűzése után a cél elérésének érdekében bejárt utat hogyan tudjuk mérhetővé tenni illetve, előre jelezni a sikert, szükséges-e egyáltalán bármit is méricskélni. TEAM FIRST rovatunkban Földházi Csabát, a ShiwaForce skálázott agilitásért felelős igazgatóját kérdeztük arról, hogy mérhető-e a haladás? Előrejelezhető, hogy vajon a jó úton járunk-e?

Meghallgatom

Social intranet, a vállalatok titkos fegyvere a hatékony működéshez

2020. szeptember 08.

Ma már alapelvárás, hogy az intranet ne egy felülről lefelé folyatott információtenger legyen, hanem egy távmunkabarát csapatmunka-tér, ami inkább segíti a tudásmegosztást, mintsem akadályozza. Nem csak átfogó hozzáférést biztosít az információkhoz, de ahhoz korlátlan kommunikációs lehetőség is párosul. Biztosítható az automatizáció és a csoportos együttműködés. Erről osztja meg tapasztalait Hoffmann Bence, a ShiwaForce vezérigazgató-helyettese a Millásreggeli hallgatóságával.

Meghallgatom

Céges meeting, mint a közutálat tárgya –  Lehet ezt jól csinálni?

2020. szeptember 01.

A tavaszi tömeges távmunka és a nyári visszatérés után nincs egyetlen cég, ahol ne lenne valamilyen tapasztalat a digitális eszköztárakkal kapcsolatban. Lehetne azt is remélni, hogy esetleg hirtelen mindenki megvilágosodott és digitális pónik ugrálnak és legelgetnek azóta minden irodában és home office-ban, de a valóság ennél árnyaltabb. Sokak jöttek ki csalódottan az elmúlt időszakból, sőt, többen arra panaszkodnak, hogy még többet dolgoznak, még többet meetingelnek mégsem haladnak feltétlenül jobban. Mi lehet a gond? Dojcsák Dániel, a ShiwaForce kommunikációs igazgatója világított rá a probléma lényegére és adott jó tanácsokat.

Meghallgatom

Hogyan skálázódik az agilitás a nagyvállalatokban?

2020. június 30.

A Harvard Business Review a vállalati agilitásról szóló elemzésében azt írja: “Azok a vállalatok, amelyek sikeresen skálázzák az agilitást, jelentős változásokat látnak üzleti tevékenységükben. A fejlődés elmozdítja a munka szokásos belső arányait, hogy több innovatív feladatot végezzenek a rutinból ismételt működés helyett”.
Ez ígéretesen hangzik, de azt gondoljuk, hogy a valóság ennél árnyaltabb, ez az eredmény nem jön könnyen és nem arról van szó, hogy ahol vállalati agilitásra váltanak, ott jönnek a csillámpónik, minden rózsaszín ködbe burkolózik. 

Meghallgatom

Reggeli gemba séták a hatékony csapatmunkáért

2020. június 23.

A mostani válság nem csak az üzleti modellek, hanem a vezetők próbája is. Nem könnyű értelem mentén célokat meghatározni egy vállalatban, de még annál is nehezebb összhangot teremteni a vezetők által látott kép és a valóság közé. A termelékenység és annak hatékonysága kulcskérdés, elvileg mindenkinek közös érdeke. Amikor azt kérdeztük, hogyan érdemes erről gondoskodni, akkor mai vendégünk egyetlen szóval válaszolt: Gemba. Mit jelent ez, miről van szó? Dr. Dura Mónika, a ShiwaForce Zrt. operatív működésért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta el.

Meghallgatom

Mennyit dolgozunk valójában?

2020. június 16.

Gondolkodtál már azon hogy heti szinten mennyi lenne az optimális munkaórák száma és hogyan lehetnél még produktívabb? Lehet, hogy Te is egyike vagy azoknak, akik a 70 órás munkaidő mellett érvelnek, vagy talán a másik végletet képviseled és titkon napi 4 órás munkaidőről álmodozol. De vajon létezik optimális megoldás, vagy a személyenként eltérő, rugalmas munkavégzés lenne a megoldás? Hallgasd meg Földházi Csaba, a ShiwaForce Agile at Scale divízió vezetőjének tapasztalatait! 

Meghallgatom

Az új normális kommunikáció vállalaton belül

2020. június 02.

A vállalati agilitás esetében leggyakoribb szempont a hatékonyság növekedése, a termelékenység javulása, a szállítási biztonság erősödése, de ennek súlya azért végeredményben a munkavállalók vállát nyomja. Az elmúlt időszakban ráadásul kétszer is sokkolták a dolgozókat, egyszer, amikor hónapokra home officeba küldték őket, másodszor pedig most, amikor egy vegyes irodai/távoli működésre húzzák vissza őket. Dojcsák Dániellel, a ShiwaForce Zrt. marketingkommunikációs igazgatójával beszélgettünk.

Meghallgatom

Visszatérés az új normálisba – Back to the future

2020. május 26.

Rengeteg vállalat 2-3 hónapos totális távmunkázást követően júniustól visszatér, legalábbis részben visszatér az irodai működéshez. Ez nem egy egyszerű karácsonyi szünet utáni hétfő reggel, nem egyszerű újraindítás, hiába ugyanazokba az irodába megyünk majd vissza sok mindent újra kell gondolni. A vállalatok nincsenek könnyű helyzetben. Mire figyeljenek a menedzserek a visszarendeződés időszakában az irodai csapatmunka, produktivitás területén? Mádi Gáborral, a ShiwaForce agilis eszközök és infrastruktúra divízió vezetőjével beszélgettünk.

Meghallgatom

“Ha éhezteted magad, akkor nem lesz erőd harcolni, ha pazarolsz, akkor nem lesznek tartalékaid”

2020. május 19.

Folyamatosan invesztálni kell a fejlődésbe, de a felesleget, ami lelassít, szintén folyamatosan le kell vágni. Ez a működés válságkezelésként is kitűnő, de a normál, békeidőbeli működésben is egy alapvető elvárás. Egy válság mindenkire hatással van magánemberként, dolgozóként, cégvezetőként is. A végeredmény szempontjából azonban nem mindegy, hogy a változások sokként érnek minket, vagy valamennyire fel vagyunk készülve rájuk. Ráadásul a krízisben jól müködő gyakorlatok szinte kivétel nélkül békeidőben is hasznosak, szükségesek ahhoz, hogy egy vállalat sikeresen, biztonságosan és hatékonyan működjön. Kovach Antonnal a ShiwaForce alapító vezérigazgatójával éppen ezért arról beszélgettünk, hogy vajon melyek azok a dolgok, amiket lehet, hogy nem teszünk meg annak érdekében, hogy a szervezetünk hatékonyabb legyen, illetve arról, hogy mit tehet egy vezető, ha nem visszapillantó tükörből szeretné irányítani a cégét.

Meghallgatom

Távmunkára felkészülni!

2020. március 13.

A KSH adatai szerint a magyaroknak alig 3,7%-a dolgozik tartósan távmunkában, de azoknak a száma is 300 ezer alatt van, akik ezt valaha kipróbálták. Ezek nagyrésze a szolgáltatószektorban van és valóban ott is képzelhető ez el leginkább. A koronavírus most azonban éles tesztet szabadít a vállalatokra. Egy teljesen helyfüggetlen működés nem ugyanaz, mintha 1-1 dolgozó néha otthon marad, mert jön a vízvezetékszerelő. Mire figyeljenek oda a cégvezetők és HR-esek a következő kritikus időszakban, ha a munkaerő jelentős része vagy akár a teljes csapat távolról kezd dolgozni? Hol vannak a tipikus buktatók? Kovách Antont, a ShiwaForce Zrt. alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.

Meghallgatom