fbpx
Tribe Leader
A Tribe az agilis működés legnagyobb egysége, Squad-okból - mint az agilis szervezet alapvető szállító egységéből - valamint chapterekből - egy-egy terület szakértőinek csoportjából - áll. Ennek az egységnek a vezetését a Tribe Lead látja el.

A Tribe Lead a tribe vezetője, a célkitűzések meghatározásának felelőse

A Management által meghatározott stratégiai irányok és tribe szintű küldetés ismeretében a Tribe Lead kiemelt feladata a tribe célkitűzéseinek meghatározása és teljesítmény mutatók ezen célokhoz való igazítása.

A tribe vezetése összetett feladat, hiszen az agilis szemlélet kialakításától, a célkitűzések, víziók és prioritások megalkotásán keresztül folyamatfejlesztés és hatékonyságnövelés egyaránt vezetői feladatai közé tartozik. Egyes tevékenységekhez szakértői segítséget kap. Az úgynevezett Tribe Tech Lead – aki a tribe informatikai kérdésekért felelős vezetője – a műszaki-informatikai kérdésekben és döntések meghozatalában támogatja.
Együttműködik Chapeter Lead-ekkel az erőforrások hatékony elosztása érdekében, valamint más Tribe-ok és adott esetben nem agilis szervezeti egységek vezetőivel a célkitűzések egyeztetése és a szervezetek közötti függőségek, együttműködés biztosítása érdekében. 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/05/top-view-photo-of-3-men-in-front-of-laptop-2566581-scaled.jpg
Tribe Leader Role szereptréning
A 2 napos képzés során a megismerheted a szerepkör betöltéséhez szükséges alapfogalmakat és a Tribe Lead-et körülvevő agilis környezetet.

Kapcsolódó tréningeink, szolgáltatásaink

A Tribe Lead szerepkör

A Tribe Lead menedzseli az adott tribe által képviselt termék/szolgáltatás portfóliót, elfogadja a csapatok által teljesített feladatokat az előzetesen meghatározott vízió, célok, prioritások figyelembevételével, egyben a Tribe Tech Lead-del megosztott felelősséget visel a célok megvalósításáért. A Tribe Tech Lead vezetői és támogatói tevékenysége felöleli a tribe IT teljesítményének figyelemmel követését és a hatékonyság javítását egészen a célok meghatározásától és feladatok rangsorolásától az erőforrás managementen és az IT tevékenységgel összefüggő teljesítménymutatók elemzésén és javításán át az IT célok megvalósításáig. 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/05/group-of-people-sitting-indoors-3184360-1.jpg
Általános Agile SAFe 5.0 tréning
Gyere el Scaled Agile Framework tréningükre, és tanuld meg, hogyan működtetheted egy jól bevált keretrendszerben agilis csapataid.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development