fbpx
Tribe Leader
A Tribe az agilis működés legnagyobb egysége, Squad-okból - mint az agilis szervezet alapvető szállító egységéből - valamint chapterekből - egy-egy terület szakértőinek csoportjából - áll. Ennek az egységnek a vezetését a Tribe Lead látja el.

A Tribe Lead a tribe vezetője, a célkitűzések meghatározásának felelőse

A Management által meghatározott stratégiai irányok és tribe szintű küldetés ismeretében a Tribe Lead kiemelt feladata a tribe célkitűzéseinek meghatározása és teljesítmény mutatók ezen célokhoz való igazítása.

A tribe vezetése összetett feladat, hiszen az agilis szemlélet kialakításától, a célkitűzések, víziók és prioritások megalkotásán keresztül folyamatfejlesztés és hatékonyságnövelés egyaránt vezetői feladatai közé tartozik. Egyes tevékenységekhez szakértői segítséget kap. Az úgynevezett Tribe Tech Lead – aki a tribe informatikai kérdésekért felelős vezetője – a műszaki-informatikai kérdésekben és döntések meghozatalában támogatja.
Együttműködik Chapeter Lead-ekkel az erőforrások hatékony elosztása érdekében, valamint más Tribe-ok és adott esetben nem agilis szervezeti egységek vezetőivel a célkitűzések egyeztetése és a szervezetek közötti függőségek, együttműködés biztosítása érdekében. 

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/05/top-view-photo-of-3-men-in-front-of-laptop-2566581-scaled.jpg
Tribe Leader Role szereptréning
A 2 napos képzés során a megismerheted a szerepkör betöltéséhez szükséges alapfogalmakat és a Tribe Lead-et körülvevő agilis környezetet.

Kapcsolódó tréningeink, szolgáltatásaink

A Tribe Lead szerepkör

A Tribe Lead menedzseli az adott tribe által képviselt termék/szolgáltatás portfóliót, elfogadja a csapatok által teljesített feladatokat az előzetesen meghatározott vízió, célok, prioritások figyelembevételével, egyben a Tribe Tech Lead-del megosztott felelősséget visel a célok megvalósításáért. A Tribe Tech Lead vezetői és támogatói tevékenysége felöleli a tribe IT teljesítményének figyelemmel követését és a hatékonyság javítását egészen a célok meghatározásától és feladatok rangsorolásától az erőforrás managementen és az IT tevékenységgel összefüggő teljesítménymutatók elemzésén és javításán át az IT célok megvalósításáig. 

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/05/group-of-people-sitting-indoors-3184360-1.jpg
Általános Agile SAFe 5.0 tréning
Gyere el Scaled Agile Framework tréningükre, és tanuld meg, hogyan működtetheted egy jól bevált keretrendszerben agilis csapataid.

Várjuk megkeresésed!