fbpx
Tranzakció analízis
Tranzakció elemzésről vagy tranzakció analízisről beszélünk, amikor azt állapítjuk meg, hogy adott kommunikációs szituációban milyen én-állapotok mozgósították a tranzakciós ingert, és milyenek váltották ki a tranzakciós választ.

A tranzakció analízis alapja

Kommunikáció

Életünk nagy részében társas érintkezésekben van részünk, ahol kommunikáció is zajlik azaz létrejön az ún. tranzakció, melyben az egyik fél kezdeményez, tranzakciós ingert küld, a másik személy pedig reagál, így megszületik a tranzakciós válasz. Az emberek időről időre máshogy viselkednek, változik a hangulatuk, véleményük, más hangon, más szókinccsel vesznek részt különböző beszélgetésekben, és ezeket a változásokat gyakran érzelmi eltolódások is követik. Ahhoz, hogy ezeket az állapotváltozásokat meg tudjuk figyelmi és értelmezni tudjuk, érdemes az én-állapotok fogalmával megismerkedni.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/pexels-daria-shevtsova-3626622-scaled-e1598702254216.jpg
Digitális transzformáció
Digitális transzformációs partnerként felkészülten segítjük ügyfeleinket a megfelelő eszközrendszerek kiépítésében és bevezetésében, amely vállalkozásaikat a versenytársak elé helyezi.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Az én-állapotok

Eric Berne, az Emberi játszmák c. könyv szerzőjének szavaival élve az én-állapotok: “Érzések és gondolatok összefüggő rendszere, mely az itt-és-mostban mutatkozik meg.”
Emberi játszmák

Az említett érzelmi eltolódások következtében kerülhetünk szülő-, felnőtt- vagy gyermek én-állapotba aszerint, hogy mely korábban megtanult, berögzült viselkedésmintánkat hívja életre az adott kommunikációs helyet vagy személy, akivel beszélünk. Természetesen mindig van választásunk is, hogy hogyan reagálunk, de magas szintű önfejlesztés és önismeret szükséges sokszor ahhoz, hogy egy korábbi mintánkat, mondhatni a sémáinkat felül tudjuk írni, és máshogy tudjunk reagálni, mint ahogy azt ezek alapján tennénk. 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/image-9.png
Agile Coach Role szereptréning
Agilis munkakörnyezetekben minden egyes csapattag informálisan vezető is egyben. Képzésünk során a résztvevők megismerkednek a szerepkör betöltéséhez szükséges alapfogalmakkal.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development