fbpx
Timebox
A timebox egy olyan, korábbi megállapodásra alapuló időkeret, amely során egy személy vagy egy csapat egyenletes ütemben dolgozik a kitűzött cél eléréséért.

Timebox

Az agilis munkavégzésben az egyik legfontosabb fogalmak közé tartozik
Az időkeretek fontossága

Az agilis csapatok ahelyett, hogy megengednék, hogy a munka az időkeret lejárta után is tovább folytatódjon, és a teljes ráfordított időkeret alapján értékelnék az eredményt, megállnak az időkeret végén és az addig elkészült eredményt értékelik ki. A kiértékelést követően pedig döntenek a lehetséges feladat tovább folytatásról annak tükrében, hogy a kitűzött célok hogyan valósultak meg.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/timebox02.png
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Az időkeretek betartása

Kulcsfontosságú szerepkörök az agilis csapatok hatékony működéséért
A Scrum Master

A Scrum Master amellett, hogy elhárítja a csapat útjában álló akadályokat, ő felel a szabályok és folyamatok betartatásáért a rövid ciklusok (sprintek) során. Ismerteti és biztosítja a Scrum eszközrendszerének helyes használatát, megteremti és fenntartja az agilis atmoszférát a mindennapokban, kapcsolatot tart és képviseli a csapat érdekeit a Product Ownerek és a vezetőség felé. Munkájának fontos része, hogy segít betartani a timeboxot/időkereteket az agilis ceremóniák során.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/timebox03.png
Scrum Master szereptréning
Nagyvállalati agilis projekteken edzett trénereink maguk nemzetközi minősítéssel rendelkező Scrum Masterek. A módszertanok megismertetése mellett nálunk a gyakorlatorientált, interaktív oktatás áll a középpontban.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development