fbpx

Scrum Poker

A díjnyertes, ingyenesen letölthető Scrum Poker az agilis szoftverfejlesztési projektek időbecsléseit segítő alkalmazás. 

Az agilis fejlesztési feladatok méretének pontos meghatározása nem könnyű feladat. A Scrum Poker az agilis szoftverfejlesztési projektek időbecsléseit segítő alkalmazás, amelyet Scrum Mastereink fejlesztettek Scrum Mastereknek.

Ingyenesen letölthető, díjnyertes alkalmazás

Az ingyenesen letölthető “Scrum Poker for Jira” alkalmazásunk az Atlassian Jira projektmenedzsment-eszköz kiegészítése, amely az agilis szoftvertervezést teszi könnyebbé virtuális, mobileszközökön elérhető kártyák segítségével.

A szoftverfejlesztés során egy-egy feladat értékelésekor szinte lehetetlen pontosan megállapítani, milyen komplexitású és mennyi ideig fog tartani az adott fejlesztés. Az üzleti oldal pedig azt várja el a fejlesztőktől: mondják meg, mikorra lesz kész a funkció, mennyi erőforrás szükséges hozzá. Erre kiváló megoldás a becslés, amelyhez korábban papír kártyákat hívtak segítségül az agilis fejlesztőcsapatok. A kártyákkal a csapattagok komplexitás szerinti becslést adnak az adott feladatra, majd a nagyon eltérő becsléseket további tisztázó kérdésekkel és újabb szavazókörrel közös értékre hozzák. A végén közösen megállapodnak egy komplexitás-számban. A módszer nem szuper pontos és tudományos, de a gyakorlatban mégis működik.

A Scrum Poker

  • letölthető Android vagy iOS eszközökre
  • elérhető az Atlassian marketplace-en
  • használható önmagában, vagyis kvázi a papírkártyák kiváltására
  • a gamification révén élvezetesebbé is teszi a feladatok nehézségének becslését. 

Büszkék vagyunk, hogy 2015-ben 115 nemzetközi fejlesztő csapat közül a Scrum Poker for Jira alkalmazással elnyertük az Atlassian Overall Best Add-on fődíját. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Tömpe Zsolt
Tömpe Zsolt
Senior Sales Manager
Mádi Gábor
Head of Agile Tools & Infrastructure
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale