fbpx
Squad
Jelentése: egység, csapat. A squad kifejezést a Spotify modell hozta be a köztudatba és a mai napig is előszeretettel használják azon vállalatok, ahol agilis módszertanban dolgoznak a kollégák.

Squadok helye a scrum módszertanban

A Scrum módszertanban a szervezet alapvető szállító egységét jelenti, mely ideális esetben 6+/-3 főből áll.

A csapat keresztfunkcionális, kompetenciáiban különböznek tehát képesek közösen egy terméket vagy egy funkcionalitást end to end szállítani. Teljes körű felelősséggel bírnak, hogy jól megbecsüljék, hogy mekkora egy feladat komplexitása és kötelezettséget vállalnak a megrendelő irányába nyújtott termékhez, szolgáltatáshoz kapcsolódó feladatok megvalósításáért. A csapat ideális esetben egy helyen dolgozik, ez nagyban megkönnyíti számukra az egymás közti személyes kommunikációt.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/tuckmannmodell-02.png
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Hogyan működik egy squad a gyakorlatban?

Csapaton belül nincsenek hiererchiák, munkájukat a Scrum Master vagy Agile coach, illetve a PO segíti.
Scrum csapatok

A csapat összetétele, a feladatokkal összhangban változtatható, hosszú távon és indokolt esetben, de érdemes arra is figyelni, hogy ez a módosítás sprintek végén történjen. Amikor a csapat lefejleszti az adott terméket amelyre összejött és nincs szükség további munkára, akkor feloszlanak vagy más kihívásokat kapnak.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/06/agile-ceremonies.png
Általános Agile SAFe 5.0 tréning
Gyere el Scaled Agile Framework tréningükre, és tanuld meg, hogyan működtetheted egy jól bevált keretrendszerben agilis csapataid.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development