fbpx
Sprint
A Scrum középpontja, mely lehet egy hónapos vagy annál kisebb időkeret/timebox. Az agilis módszertanban ezt fejlesztési ciklusnak vagy iterációnak is nevezzük.

A sprint lényege

Egy szabályrendszer, ami keretek közé szorítja a fejlesztést. Ez alakult később ki az egész szervezet számára integrálható munkamódszertanná, egymásra épülő periódusokra bontva.
Az agilis működés keretrendszere

Minden sprintben lévő feladat elkészítését egy keresztfunkcionális fejlesztői csapat végzi, a tervezéstől, a programozáson át a tesztelésig egészen a végig, minden feladatot elvégez. A fejlesztési feladatot Epic-et kis, sprintenként leszállítandó, önállóan is működőképes részegységekre Story-kra bontják. A sprint végén bemutatják az elkészült feladatokat (Story-kat) a megrendelőnek, aki a bemutató után kérdéseket tehet fel és visszajelzést ad a csapatnak.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/06/19878.jpg
Általános Agile Scrum tréning
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

A módszer lényege

A hosszú fejlesztésből adódó kockázatok minimalizálása, a megrendelői oldalról érkező változások beépítése a következő iterációkba.
Folyamatos fejlődés

Egy sprint lezárását követően a csapat értékeli a sprintben lévő feladatok kapcsán felmerült best practice-eket vagy fejlesztendő részeket és ezeket már a következő sprinttől beépítik a működésükbe, így folyamatosan finomhangolják a munkafolyamataikat is. A módszer ismétlődésen alapul, mivel minden iterációban azonos szakaszokon megy végig a fejlesztő csapat és közben mindig elkészül egy termék részlet, legvégül pedig összeáll a végleges termék.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/sprint02.png
Általános Agile SAFe 5.0 tréning
Kezd átláthatatlanná válni agilis vállalatod működése? Gyere el Scaled Agile Framework tréningükre, és tanuld meg, hogyan működtetheted egy jól bevált keretrendszerben agilis csapataid.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development