fbpx
Sprint review
Az agilitás gyors, rugalmas és ügyfélközpontú szemlélete a HR területet is eredményesebbé teszi, az agilis szervezetekben a HR folyamatok agilis transzformációját is el kell végezni.

Sprint review

A sprint lezárása - az igazság pillanata és a visszajelzések ideje.
Az eredmények bemutatása és értékelése

A Scrum módszertanban a Sprint Review egy esemény, ahol a sprintben, a csapat által vállalt feladatok kerülnek bemutatásra a Product Ownernek és a fejlesztésben érdekelt stakeholdereknek, demo formájában. Az esemény során a Product Owner értékeli a sprintet és a stekeholdereknek is lehetősége van közvetlen visszajelzést adni a csapatnak az elkészült munkát illetően. Ez egy informális találkozó, ami a termék növekmény bemutatására, a visszajelzés lehetőségére és az együttműködés elősegítésére irányul.

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/07/sprintreview02.png
Általános Agile Scrum tréning
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Sprint review a gyakorlatban

Így zajlik az egyik legfontosabb és legünnepélyesebb agilis ceremónia.
Demo, időkeretek, transzparencia

Az agilis módszertanban ez a legünnepélyesebb esemény, végeredményeképpen elfogadásra vagy elutasításra kerül az előző időszakban elvégzett munka. Mindig tapssal zárul. Az esemény időintervalluma egy 2 hetes sprint esetében maximimum 2 óra hosszúságú, de hosszabb sprintek esetében ez az idő növekszik. A Scrum Master feladatai közé tartozik, hogy az esemény megszervezésre kerüljön, ő facilitálja és gondoskodik róla, hogy a résztvevők megértsék annak célját.

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/07/sprintreview03.png
Tedd hatékonyabbá csapatod működését!
Csatlakozz közösségünkhöz és tájékoztatunk legfrissebb eseményeinkről, podcastjainkról, aktuális újdonságokról, hírekről.

Várjuk megkeresésed!