fbpx
Sprint review
Az agilitás gyors, rugalmas és ügyfélközpontú szemlélete a HR területet is eredményesebbé teszi, az agilis szervezetekben a HR folyamatok agilis transzformációját is el kell végezni.

Sprint review

A sprint lezárása - az igazság pillanata és a visszajelzések ideje.
Az eredmények bemutatása és értékelése

A Scrum módszertanban a Sprint Review egy esemény, ahol a sprintben, a csapat által vállalt feladatok kerülnek bemutatásra a Product Ownernek és a fejlesztésben érdekelt stakeholdereknek, demo formájában. Az esemény során a Product Owner értékeli a sprintet és a stekeholdereknek is lehetősége van közvetlen visszajelzést adni a csapatnak az elkészült munkát illetően. Ez egy informális találkozó, ami a termék növekmény bemutatására, a visszajelzés lehetőségére és az együttműködés elősegítésére irányul.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/sprintreview02.png
Általános Agile Scrum tréning
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Sprint review a gyakorlatban

Így zajlik az egyik legfontosabb és legünnepélyesebb agilis ceremónia.
Demo, időkeretek, transzparencia

Az agilis módszertanban ez a legünnepélyesebb esemény, végeredményeképpen elfogadásra vagy elutasításra kerül az előző időszakban elvégzett munka. Mindig tapssal zárul. Az esemény időintervalluma egy 2 hetes sprint esetében maximimum 2 óra hosszúságú, de hosszabb sprintek esetében ez az idő növekszik. A Scrum Master feladatai közé tartozik, hogy az esemény megszervezésre kerüljön, ő facilitálja és gondoskodik róla, hogy a résztvevők megértsék annak célját.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/sprintreview03.png
Tedd hatékonyabbá csapatod működését!
Csatlakozz közösségünkhöz és tájékoztatunk legfrissebb eseményeinkről, podcastjainkról, aktuális újdonságokról, hírekről.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development