fbpx
Sprint Backlog
A Sprint backlog a Product Owner által javasolt, de a csapat által a sprinttervezésen elfogadott az adott sprintre vonatkozó követelmények listája.

Mi is az a sprint backlog?

A Scrum gördülékeny működésének elősegítésére különböző dokumentumok és artifact-ok ölelik körbe a módszertant.

Ez a product backlog felső része, ami már ki van dolgozva a backlog refinement megbeszéléseken a csapattal ezek átbeszélése is megtörtént, erre tesz a csapat vállalást, a befogadóképességük tükrében. A csapat a sprint backlogba bevállalt elemeket task-osítja, annak érdekében, hogy a sprint végére egy működőképes termékrészlet, funkcionalitás elkészüljön.

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/08/858.jpg
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Mi a szerepe az agilis működésben?

A csapat tagjai önként, önszerveződő módon vállalják a task-ok elvégzését, nem osztják ki nekik.

A sprint backlogot az agilis csapatok csapat napi szinten frissítik, azért, hogy mindig az aktuális, még hátramaradt feladatokat mutassa. Ez a szervezet vezetőségének is nagyon fontos, hogy lássa az esetleges elakadásokat, vagy kialakult függőségeket, így ezáltal ha szükséges azonnali döntést tudjon hozni.

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/08/148.jpg
Általános Agile SAFe 5.0 tréning
Gyere el Scaled Agile Framework tréningükre, és tanuld meg, hogyan működtetheted egy jól bevált keretrendszerben agilis csapataid.

Várjuk megkeresésed!