fbpx
Sprint Backlog
A Sprint backlog a Product Owner által javasolt, de a csapat által a sprinttervezésen elfogadott az adott sprintre vonatkozó követelmények listája.

Mi is az a sprint backlog?

A Scrum gördülékeny működésének elősegítésére különböző dokumentumok és artifact-ok ölelik körbe a módszertant.

Ez a product backlog felső része, ami már ki van dolgozva a backlog refinement megbeszéléseken a csapattal ezek átbeszélése is megtörtént, erre tesz a csapat vállalást, a befogadóképességük tükrében. A csapat a sprint backlogba bevállalt elemeket task-osítja, annak érdekében, hogy a sprint végére egy működőképes termékrészlet, funkcionalitás elkészüljön.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/858.jpg
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Mi a szerepe az agilis működésben?

A csapat tagjai önként, önszerveződő módon vállalják a task-ok elvégzését, nem osztják ki nekik.

A sprint backlogot az agilis csapatok csapat napi szinten frissítik, azért, hogy mindig az aktuális, még hátramaradt feladatokat mutassa. Ez a szervezet vezetőségének is nagyon fontos, hogy lássa az esetleges elakadásokat, vagy kialakult függőségeket, így ezáltal ha szükséges azonnali döntést tudjon hozni.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/148.jpg
Általános Agile SAFe 5.0 tréning
Gyere el Scaled Agile Framework tréningükre, és tanuld meg, hogyan működtetheted egy jól bevált keretrendszerben agilis csapataid.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development