fbpx
Situation Leadership
A helyzetorientált menedzsment stílus rugalmasságot és alkalmazkodóképességet ad amellett, hogy biztosítja a munkához szükséges megfelelő keretrendszert.

A helyzetorientált vezetés

Mik a szituációs vezetés jellemzői?

Ken Blanchard és Paul Hersey a Szervezeti magatartás menedzsment című könyvükben dolgozták ki a ezt a megoldást. A szituációs vezetési modell átgondolt, fejlesztésközpontú és kontextus szerinti megközelítést alkalmaz a vezetésben. Ha hatékony, nagy teljesítményű csapatot szeretnénk felépíteni, érdemes erre edzeni. Ez a menedzsment módszer nem a tökéletes vezetési stílus megtalálásáról szól, hanem az egyes helyzetek helyes kezeléséről és az aktuálisan megfelelő vezetői hozzáállás megtalálásáról.

 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/12/business-executives-discussing-with-their-colleagues-on-whiteboa.jpg
Együttműködés, kommunikáció tréning
A tréning célja, hogy az együttműködés fontosságára felhívja a figyelmet, erősítse azt gyakorlati feladatokon, élethelyzeteken keresztül.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Milyen egy helyzetorientált vezető?

A jól működő csapatokat olyan vezetők támogatják, akik az általuk vezetett emberek gyakorlati szükségleteire összpontosítanak, és támogatást kínálnak azokra a területekre vonatkozóan, ahol a csapata elakadt.

A helyzetorientált vezető olyan keretrendszert alkalmaz, amely rugalmasságra, alkalmazkodó képességre és átgondolt elemzésre támaszkodik és arra fókuszál, hogy biztosítsa a munkatársak számára a tudást és eszköztárat, amire szükségük van a fejlődéshez és a sikerhez.

A szituációs vezetés elmélete megváltoztatja a vezetői gondolkodást és a „Ki vagyok és hogyan vezetek?” kérdés helyett az merühet fel bennünk, hogy “Ki az a személy, aki előttem van, és mire van szüksége tőlem a siker érdekében?”

A modell arra az elképzelésre épül, hogy a csapatok vagy az egyének munkájuk különböző területein különböző fejlődési szinten állnak. Ebből kiindulva vezetőknek az egyének egyedi igényei és munkaterülete alapján kell fejleszteni a képességeit.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/10/pexels-thisisengineering-3862603.jpg
Önismereti, motivációs tréning
A tréning célja megismertetni a résztvevőket azokkal az önismereti modellekkel, melyek segítségével megérhetik saját és környezetük viselkedését, felismerhetik a különböző személyiségtípusok jellemzőit, megtanulhatják azok kezelését.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development