fbpx

ShiwaForce csapatépítő tréning – csapat és közösség

Az iroda folyosóján már szeptember első napjaiban is lehetett érezni az izgalmat a levegőben. Az újakban inkább a kíváncsiság, a rutinosabbakban várakozás fogalmazódhatott meg a gondosan előkészített programmal és bulival kapcsolatban. Neki is vágtunk szeptember 4-én hogy egy másfél napos tréning keretein belül még összekovácsoltabb csapat legyünk. Helyszínül a korábbi években már bizonyított Kiskunmajsát jelöltük meg, ahol a fogadtatás idén is baráti volt.

Screenshot 2015-09-16 08.39.45

A vendégváró falatok, és italok elfogyasztása után bevezetőként Kovach Anton köszöntőjét, eligazítását, majd az agilitásról tartott előadását hallgathattuk meg. Kiemelt hangsúlyt fektetett arra, hogy az „újoncok” is tudjanak azonosulni a szervezet alapelveivel, értékeivel, és természetesen a jövő céljaira is kitért.

Screenshot 2015-09-16 08.43.26

A szellemi tréning után az ügyesség, és a csapatok képességei vették át a főszerepet.

A megnövekedett létszámra való tekintettel négy csapatra oszlottunk, és párhuzamosan tudtuk magunkat megmérettetni az Emese, és Laci ( a szervezet coach-ai ) által kitervelt próbákon, illetve a Laser Tag-ben.

Utólag a folyosókon elkapott beszélgetésekből egyértelműen leszűrhető: a Laser Tag óriási sikert aratott. Még a békésebb játékok kedvelői is örömmel vették ki részüket a „háborúskodásból”. A kapott felszereléssel jónéhány munkatársunk könnyedén azonosult, mintha csak egy háborús filmből lépett volna ki :D

Screenshot 2015-09-16 09.01.24

A soron következő állomáson a vak bizalmat és magabiztosságot kellett bizonyítani. Három darab kötélből kellett előbb 3db kisebb, egyenlő oldalú háromszöget, majd ezekből egy nagy, de továbbra is egyenlő oldalú háromszöget kialakítani bekötött szemmel. A csapatok kommunikációja, és irányítása vizuális kapcsolat nélkül olykor parodisztikus pillanatokhoz vezetett. – Ki gondolta volna hogy a geometria ilyen vicces tud lenni! :)

Screenshot 2015-09-16 08.42.52

A csapatokra hamarosan egy újabb kihívás várt. A következő állomáson egy képzeletbeli atomkatasztrófát kellett megakadályozni szűkösen rendelkezésre álló eszközökkel (kötél, víz, vödör, olló, stb). Akadtak csapatok, akik a „távoli elérés”-ben szerzett tapasztalatukat, míg mások az önfeláldozást és a pókösztönt választották eszközül. Végeredményben szerencsére a hasadóanyag biztos helyre került, és sugárfertőzés sem ért senkit. :)

Screenshot 2015-09-16 08.44.11

A izgalmak és az erőpróbák óriási energiaveszteséggel jártak, amit a helyben készült, finom és igazán tartalmas gulyással pótoltunk.

Screenshot 2015-09-16 08.44.44

Miután mindenki jóllakott és szusszant egyet, várt még ránk egy nagy közös feladat. Rengeteg csörgő, zörgő, kongó, bongó ütős hangszer és persze egy profi karmester segítségével teljes ShiwaForce szinten egységes ritmust kezdtünk játszani. A kezdeti szabad „zenélés” után pár perccel már Queen-t, Michael Jackson-t, sőt a Riói karnevált is felidéző taktusok szólaltak meg.

Screenshot 2015-09-16 08.47.47

Az aktívan eltöltött nap után egy közös vacsorával és bulival zártuk az idén is fergetegesen sikerült csapatépítőt, melynek hangulatába ezzel a rövidke videós beszámolóval kalauzolnánk el minden kedves olvasót.

Egy pici rajzprogram

Vagrant A Vagrant valójában egy virtuális gép kezelő eszköz, amely lehetővé teszi, hogy egyszerű szkriptek segítségével elkészítsük saját konfigurációnkat, valamint…