fbpx
Service Design
Service Design egy olyan tervezési módszertan, ahol a szolgáltatást vagy a terméket az üzleti érdek figyelembevétele mellett a fogyasztói igények felmérésével alakítják ki.

Miért jó a Service Design?

A service design nem más, mint a design thinking szolgáltatásokra alkalmazott módozata, külön eszköztárral, mélyebb üzleti kontextussal.

A szolgáltatás teljes folyamatát vizsgálja, pontos képet kaphatunk arról, milyen fázisokon halad végig a vásárló, milyen kommunikációs eszközöket használ, milyen visszajelzésekkel találkozik, milyen impulzusok érik közben. Ezzel a módszerrel komplex rendszerek is felvázolhatóak és így a cégek könnyedén el tudják juttatni üzeneteiket a célcsoportoknak, oly módon, hogy az adott probléma megoldásán túl márkaélményt is nyújtanak.

Legismertebb eszköze a fogyasztói életút felrajzolása, ami felméri, hogy a felvázolt vásárló (perszóna), milyen élményekkel szembesül a szolgáltatás használata előtt, alatt és után.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/09/pexels-cottonbro-5077047.jpg
Együttműködés, kommunikáció tréning
A tréning célja, hogy az együttműködés fontosságára felhívja a figyelmet, erősítse azt gyakorlati feladatokon, élethelyzeteken keresztül.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Service Design folyamata

Megfigyelés, Problémafeltárás, Koncepció és tervezés, Prototípus készítés, Tesztelés és megvalósítás

Megfigyelés: Ebben a fázisban az elsődleges feladatunk megismerni az ügyfél gondolkodásmódját, és értelmezni a problémáját. Emellett megvizsgáljuk a piaci trendeket és a versenytársakat.

Problémafeltárás: Az ügyfelekkel közösen feltárjuk a problémák gyökér okát és az esetleges elakadásokat.

Koncepció és tervezés: Az ügyfelekkel közösen találjuk meg a problémákra a válaszokat.

Prototípus készítése: A válaszokból tesztelhető, könnyen elkészíthető prototípusokat készítünk.

Tesztelés és megvalósítás: A prototípusok tesztelése és az eredmények beépítése után elkezdődik a tervek megvalósítása.

A service design módszer használatával a cégek üzleti eredménye javul, miközben az ügyfelei jobban fogják szeretni a nekik nyújtott megoldásokat és ezáltal tovább ajánlják ismerőseiknek, barátaiknak is a cég szolgáltatásait.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/10/pexels-thisisengineering-3861945-scaled.jpg
Önismereti, motivációs tréning
A tréning célja megismertetni a résztvevőket azokkal az önismereti modellekkel, melyek segítségével megérhetik saját és környezetük viselkedését, felismerhetik a különböző személyiségtípusok jellemzőit, megtanulhatják azok kezelését.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development