fbpx
Servant Leader
A vezetés témaköre évtizedek óta központi helyet foglal el az üzleti szakirodalmakban, az egyes vezetői stílusok és módszerek nem csak cégeket, de sok esetekben korszakokat is meghatároznak. Napjainkban már egyre több nagyvállalatnál is előtérbe kerül az ún. “servant leadership”, vagy szolgáló vezetői attitűd és felfogás.

Milyen vezetői típusok léteznek?

Ha közel 100 évet ugrunk vissza az időben, könnyen belefuthatunk Kurt Lewin klasszikus vezetői modelljébe, melyben háromféle stílussal ismerkedhetünk meg.

Az autoriter vezetők a csoport többi tagjának hozzájárulása nélkül hoznak döntéseket, még abban az esetben is, ha csoporttagok segítségnyújtása, véleménye hasznos lenne. 
A demokratikus vezetők bevonják a  csapattagokat döntéshozatali folyamatba, de végül ők hozzák a végső döntéseket. 
A laissez-faire típusú vezetők sok szabadságot adnak a munkavállalóknak a munkában és a határidők tekintetében egyaránt. 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/10/pexels-linkedin-sales-navigator-2182975.jpg
Agilis vezető képzés, szervezet- és üzletfejlesztés
Agilis módszertanok, szerepkörök és vezetői szemlélet oktatása vezetőknek. Két évtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalatunkat agilis módszertani és gyakorlati tudásunkkal párosítjuk. Tanulj a legjobbaktól!

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Miben más a Servant Leader?

A szolgáló vezető a korábbiakkal ellentétben a munkatársakat helyezi a középpontba, számára ők az elsők, és azzal a mindsettel indul munkába minden nap, hogy támogassa kollégáit az akadálymentes munkavégzésben.

A szolgáló vezető elsősorban az emberek és a közösségek növekedésére és jólétére összpontosít. Míg a hagyományos vezetés általában magában foglalja a hatalom felhalmozását és gyakorlását a „piramis csúcsán”, a szolgáló vezetés megosztja a hatalmat, mások szükségleteit helyezi előtérbe, és segíti az embereket a lehető legmagasabb szintű fejlődésben és teljesítményben. A Servant Ledership tehát mondhatni napjaink vezetési filozófiája.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/10/pexels-thisisengineering-3861945-scaled.jpg
Agilis vezető (servant leader) tréning
A tréning célja a vezetőket megerősíteni azon képességeikben, kompetenciáikban, amelyek hozzásegítik őket az agilis transzformáció során felmerülő kihívások kezeléséhez.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development