fbpx
Scrumban
Scrumban egy agilis projektmenedzsment módszer. A Scrumban egyesíti a Scrumot és a Kanbant, emiatt a neve is, a kettő kombinációjából áll össze. Azért fejlesztették ki, hogy egy már létező Scrum csapatot Kanbanra kapcsoljon (a transzparencia növelése érdekében), és lean módszerekkel dolgozzon (csökkentve ezzel a veszteséget), mivel a Scrumnak magas költsége van

Hogyan működik a Scrumban?

A Scrumban ötvözi a Scrum flow-alapú módszereit és a Kanban által biztosított vizuális megjelenítést.

A csapatmunka 1-4 hetes sprintekbe szerveződik és a Kanban tábla jeleníti meg a munkafolyamatot. Ellentétben a Scrummal, itt a sprint planning akkor jön létre, ha a csapat oldaláról erre igény van, vagyis egy bizonyos szám alá csökken a feladataik száma.

Az alap Scrumban-ban a táblának három oszlopa van: Tennivaló (To do), Csinál (Doing) és Kész (Done). Az igény szerinti tervezési megbeszélés után a feladatok hozzáadódnak a Teendő oszlophoz. Amikor egy csapattag egy feladattal elindul, akkor a hozzá tartozó kártyát a Csinál oszlopba helyezi át. A feladat befejezése azt jelenti, hogy áthelyezi a Kész oszlopba.

A jobb munkafolyamat érdekében, a műveleti oszlopot fel lehet osztani tovább oszlopokra. A szoftverfejlesztéshez javasolt oszlopok: Tervezés, Fejlesztés, Ellenőrzés és Tesztelés.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2021/02/pexels-fauxels-3183197.jpg
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Miért jó?

A Scrumban legfontosabb előnyei

A Scrumban nincsen minimum vagy maximum csapattag és minden olyan szerepet átvesznek amit a Scrumban megvalósítása előtt használtak. Nincsen feladatkiosztás, a csapatban mindenki maga választja ki a feladatokat a tábláról.

A Scrumban megtartja a Kanban vizuális előnyeit. Minden csapattag megtekintheti és frissítheti minden projekt vagy feladat állapotát. Így minden feladat látható a folyamat minden tagja számára. Ez átláthatóságot eredményez és jól alkalmazható nagy projektek esetében is.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/offshoresoftwaredevelopmentteamsittingatatableandwrittingcode.jpg
Agilitás a gyakorlatban (buktatók) workshop
A workshop célja, hogy az elmúlt 10 év agilis tapasztalataiból merítve olyan best practice-eket adjunk át a résztvevőknek, melyek segítik az agilis tudás gyakorlatba való átültetését.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development