fbpx
Scrum módszertan
A Scrum a legnépszerűbb agilis szoftverfejlesztési módszertan, mely gyors alkalmazkodást tesz lehetővé a fejlesztési folyamat bármely szakaszában. A körülmények márpedig változnak, folyamatosan, ezért létfontosságú, hogy a fejlesztési folyamatot hatékonyan lehessen adaptálni bármikor, az új feltételeknek megfelelően.

Mitől agilis a Scrum?

A szoftverfejlesztésben bizonyított hatékonysága folytán más területeken is elkezdődött az alkalmazása, mint pl. az üzemeltetés, szoftverkarbantartás, support stb.

A Scrum folyamata inkrementális, ciklikus, ezeket a ciklusokat nevezzük sprint-eknek. Egy sprint egy könnyen belátható és tervezhető rövidebb időintervallum, jellemzően 2-4 hét, ami alatt a fejlesztett szoftver egy működő inkrementummal gyarapodik, pl. újabb funkciókkal bővül vagy refaktoráláson esik át. Az adott sprintben elvégzendő feladatokat mindig közvetlenül a sprint előtt, a sprinttervezés alkalmával pontosítják, így lehet mindig az aktuális igényekhez igazodni.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/10/scrum-circle-en-big.jpg
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Szerepek a Scrumban

Ismerjük meg közelebbről az agilis szerepköröket
PO, SM, Scrum csapat

A Scrumban dolgozó csapattagok meghatározott szerepeket kapnak. A főbb szerepkörök a „Scrum Master”, aki a módszertani szabályok betartásáért valamint a csapat erőforrásainak a biztosításáért felelős, a „Product Owner” aki a projektben érdekelt döntéshozókat, ügyfeleket képviseli, és a „Csapat” (Team) ami a nagyjából 5-9 főből áll és lefedi az összes fejlesztési munkafolyamatot.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/offshoresoftwaredevelopmentteamsittingatatableandwrittingcode.jpg
Agilitás a gyakorlatban (buktatók) workshop
A workshop célja, hogy az elmúlt 10 év agilis tapasztalataiból merítve olyan best practice-eket adjunk át a résztvevőknek, melyek segítik az agilis tudás gyakorlatba való átültetését.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development