fbpx
Scrum Master
A Scrum Master szerepkör kulcsfontosságú az agilis munkafolyamatokban. Ő felel a szabályok és folyamatok betartatásáért a rövid ciklusok (sprintek) során.

Agilis szervezet és szereplők: a Scrum Master

A Scrum Master elhárítja a csapat útjában álló akadályokat és biztosítja a Scrum szabályainak ismeretét és helyes alkalmazását.
A Scrum Master az agilitás bajnoka

A Scrum Master felelős a Scrum elméletének és gyakorlati elemeinek ismertetéséért a csapatban, illetve elősegíti és támogatja az Scrum adaptálását és gyakorlatát az egész szervezetben, az Agilis Manifestóban leírtak szerint. Biztosítja, hogy a csapattagok emlékezzenek a vállalásokra és ígéretekre, illetve elhárítja a csapat útjában álló akadályokat. Ismerteti és biztosítja a Scrum eszközrendszerének helyes használatát, megteremti és fenntartja az agilis atmoszférát a mindennapokban, kapcsolatot tart és képviseli a csapat érdekeit a Product Ownerek és a vezetőség felé. Közreműködik a Scrum események lebonyolításában, irányításában és adminisztrálja a projekteket. Napi szinten használja a Atlassian Jira projektmenedzsment eszköztárát.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2018/09/brightness-contrast-1493.png
Agilis szereptréningek - szervezetre szabva
Trénereink gyakorló Scrum Masterek, nemzetközi minősítéssel

Scrum Master tréning, tanácsadás, szolgáltatás

A Scrum Master

Scrum Master felelőssége az agilis munkafolyamatok és a fejlesztő csapatok akadálytalan haladásának biztosítása és együttműködése a Product Ownerekkel.
A Scrum Master támogató vezető

A Scrum Master szerepe többrétű. A Scrum Master nem a csapat vezetője, mivel a csapat önszerveződő, hanem inkább a csapat Scrum szabályokat követő működtetéséért, a csapat és a külső szereplők közötti összhang megteremtéséért felel. Kulcsfontosságú feladata a csapat védelme és annak biztosítása, hogy a csapattagok az aktuális sprintben vállalt feladataikra tudjanak koncentrálni. Az Scrum Master tartja mozgásban a csapatot és jelentős szerepet vállal a Scrum események lebonyolításában.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2014/08/scrum_circle_en_big.jpg
Agile Role Leasing
Nagyvállalati projekteken edzett munkatársaink segíti projekted

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development