fbpx
Scrum Master
A Scrum Master szerepkör kulcsfontosságú az agilis munkafolyamatokban. Ő felel a szabályok és folyamatok betartatásáért a rövid ciklusok (sprintek) során.

Agilis szervezet és szereplők: a Scrum Master

A Scrum Master elhárítja a csapat útjában álló akadályokat és biztosítja a Scrum szabályainak ismeretét és helyes alkalmazását.
A Scrum Master az agilitás bajnoka

A Scrum Master felelős a Scrum elméletének és gyakorlati elemeinek ismertetéséért a csapatban, illetve elősegíti és támogatja az Scrum adaptálását és gyakorlatát az egész szervezetben, az Agilis Manifestóban leírtak szerint. Biztosítja, hogy a csapattagok emlékezzenek a vállalásokra és ígéretekre, illetve elhárítja a csapat útjában álló akadályokat. Ismerteti és biztosítja a Scrum eszközrendszerének helyes használatát, megteremti és fenntartja az agilis atmoszférát a mindennapokban, kapcsolatot tart és képviseli a csapat érdekeit a Product Ownerek és a vezetőség felé. Közreműködik a Scrum események lebonyolításában, irányításában és adminisztrálja a projekteket. Napi szinten használja a Atlassian Jira projektmenedzsment eszköztárát.

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2018/09/brightness-contrast-1493.png
Agilis szereptréningek - szervezetre szabva
Trénereink gyakorló Scrum Masterek, nemzetközi minősítéssel

Scrum Master tréning, tanácsadás, szolgáltatás

A Scrum Master

Scrum Master felelőssége az agilis munkafolyamatok és a fejlesztő csapatok akadálytalan haladásának biztosítása és együttműködése a Product Ownerekkel.
A Scrum Master támogató vezető

A Scrum Master szerepe többrétű. A Scrum Master nem a csapat vezetője, mivel a csapat önszerveződő, hanem inkább a csapat Scrum szabályokat követő működtetéséért, a csapat és a külső szereplők közötti összhang megteremtéséért felel. Kulcsfontosságú feladata a csapat védelme és annak biztosítása, hogy a csapattagok az aktuális sprintben vállalt feladataikra tudjanak koncentrálni. Az Scrum Master tartja mozgásban a csapatot és jelentős szerepet vállal a Scrum események lebonyolításában.

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2014/08/scrum_circle_en_big.jpg
Agile Role Leasing
Nagyvállalati projekteken edzett munkatársaink segíti projekted

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Business Development Manager