fbpx
ShiwaForce Enterprise Agile Framework
Agilis és Lean módszertanokra alapozva egyedi gyártási és menedzsment módszertant fejlesztettünk ki az ügyféligények rugalmas és gyors kiszolgálása érdekében.

Scrum-csapatokban dolgozunk

A fejlesztők (Shiwa-mérnökök, Java- és Javascript fejlesztők, illetve a tesztelők) néhány fős, önszerveződő Scrum-csapatokban (squadokban), kéthetes sprintekben teljesítik a vállalt feladatokat, így ügyfeleinknek lehetősége van rá, hogy módosítsanak korábbi terveiken, mi pedig gyorsan és hatékonyan tudunk alkalmazkodni a változó ügyféligényekhez.

Hogyan működünk?

Ahogy nőtt a ShiwaForce, egyre több ügyfélnek egyre több csapat dolgozott. Ekkor ismertük fel, hogy szükségessé vált a skálázhatóság, ezért a fejlesztő csapatokat clusterekbe (tribe-okba) szerveztük. A Scrum Mastereket, a Project Managereket és a Key Account Managereket egy-egy tribe-hoz rendeltük hozzá. Így ha szükségessé válik, több csapat tud dolgozni egy-egy nagyobb projekten.

Squad

Egy Scrum-csapatnyi munkatárs: Sitebuilderek, Java- és JavaScript fejlesztők, akiknek a munkáját Coach, és a Scrum Master segíti és szervezi.

Tribe

Az azonos ügyfél-projekteken dolgozó squadok a Product Ownerekkel és Project Managerekkel közös tribe-ot alkotnak. A fejlesztői csapatok munkáját Scrum Masterek szervezik. A Squad-ok munkájának megrendelői a Product Ownerek, akik az ügyféligényeket képviselik és közvetítik a csapat felé a projektek során.

Chapter

Az azonos szakmai profilú munkatársak tartoznak egy-egy chapterbe. Szakmai fejlődésüket és az elvégzett munka minőségét senior szakértők, a Chapter Leadek biztosítják.

Guild

A chapterek mellett alakítottuk ki a guildeket. Ezek kötetlen, közös szakmai érdeklődésen alapuló közösségek a Shiwaforce-on belül, amelyekhez bárki szabadon csatlakozhat.

Hogyan dolgozunk?

Fejlesztőcsapataink agilis módszertan segítségével dolgoznak azon, hogy kielégítsük megrendelőink folyamatosan változó igényeit, legyen az vállalati portál, alkalmazás, reszponzív webshop vagy mobil alkalmazás.

Agilis csapatokban

A fejlesztők néhány fős, önszerveződő Scrum-csapatokban (squadokban), kéthetes sprintekben teljesítik a vállalt feladatokat, így ügyfeleinknek lehetősége van rá, hogy módosítsanak korábbi terveiken, mi pedig gyorsan és hatékonyan tudunk alkalmazkodni a változó ügyféligényekhez.

Együttműködés a csapatok között

Agilis, önszerveződő fejlesztői csapataink egy-egy tribe-on belül a szükséges kompetenciák optimális kihasználása érdekében együttműködnek és megosztják a feladatokat a nagyobb, összetettebb fejlesztési projektek során.

Belső ügynökségekkel

A fejlesztő csapatok mellett néhány ügynökségszerűen működő egység is található, mint a Labor, a Designer, a tesztelői vagy a DevOps csapatunk. Ezek a kollégák az egyes projektekhez csatlakoznak, épp csak annyi időre, ameddig szükség van rájuk. Így egyszerre több projekten is tudnak dolgozni, több ügyféligényt megismerve és kiszolgálva.

Lapos szervezetben

Egy szervezet gyors alkalmazkodásához speciális. középvezetők nélküli szervezeti struktúrára és agilis vezetésre van szükség. A ShiwaForce agilis szervezet, melynek középpontjában a fejlesztő csapatok (squadok) állnak. Az információk és visszajelzések így akadályok nélkül áramlanak a szervezetben: szükség esetén a menedzsment azonnal korrigálhat, a csapatok pedig gyorsan alkalmazkodni tudnak a felmerülő új körülményekhez.

Csapataink

Fejlesztők

Önszerveződő Scrum csapatokban futják a sprinteket. Folyamatosan tanulnak és fejlődnek, megosztják egymással a tudásukat, hogy kiváló digitális termékeket és megoldásokat készíthessünk ügyfeleink számára.

DevOps

Infrastruktúrát üzemeltetnek és fejlesztenek, automatizálnak, konténerizálnak. Megteremtik a gyors, folyamatos szállítást (CD) és integráció (CI) feltételeit, elhárítják a hatékony munka útjában álló akadályokat.

Tesztelők

Fejlesztési projektjeink minőségét folyamatos, automatizált és funkcionális teszteléssel segítik. Belső ügynökségként egyszerre akár több projekten is dolgoznak, de előfordul, hogy egy-egy projektre csatlakoznak a squadokhoz, fejlesztő csapatokhoz.

UX, UI & Service Design

Kérdeznek, felmérnek, tesztelnek, tanácsot adnak. Már rég nem elég, ha valami jól mutat, a felhasználót és a terméket összekapcsoló, friss, digitális felhasználói élményt adnak ügyfeleink kezébe.

Labor

A labor csapatban fejlesztőink a legújabb technológiákat kutatják, feltérképezik és ha szükséges, kidolgozzák a termékeink és szolgáltatásaink folyamatos frissen tartását és továbbfejlesztését segítő egyedi megoldásokat.

Frontend

Előkészítik és szervezik a projekteket, üzleti és technológiai igényeket, ütemezést és megoldásokat egyeztetnek. Ügyeket intéznek és új ügyfeleket szereznek. Sokat telefonálnak, papírmunka, vasalt ing és jó modor, ilyesmik.

Szakmai fejlődés, mentorálás, tudásmegosztás

Az igazán innovatív digitális vállalat legfontosabb alapértékei az egész szervezetet átható, folyamatos fejlődés, az agilis szervezet és működés . Szívesen tanulunk és figyelmet fordítunk arra, hogy minden munkatársunk megismerhesse és elsajátíthassa a legfrissebb technológiákat.

Chapter Lead / Mentor, Dojo

Az azonos szakterületen dolgozó kollégák számára (pl. JavaScript fejlesztők) egy-egy szakmai támogató munkatársat ajánlunk, akiket – tévesen, de már úgy maradt – dojoknak (mentornak, chapter leadnek) nevezünk. A dojo-k kéthetente minden kollégával beszélnek, egyeztetnek a szakmai problémákról, segítik a szakmai fejlődést és a szervezeten belüli tudásmegosztást.

Guild / ShiwaForce Knowledge Base

A dojok mellett a vállalat egészében a közös érdeklődés alapján egy-egy téma köré SFKB-kat (ShiwaForce Knowledge Base), azaz guildeket szervezünk. A pénteki szemináriumok célja az, hogy a munkájukhoz szorosan vagy lazán kapcsolódó szakterületek iránt érdeklődő kollégák is folyamatosan képezhessék magukat.

START-csapat

Az újonnan a Shiwaforce csapatához csatlakozó munkatársak munkáját seniorok (Chapter Leadek) segítik.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2018/09/group-401-3.png

Értékeink

Filozófiánk, hogy minden probléma kihívássá konvertálható. Magasan képzett szakembereink csapatokba szerveződve néznek szembe az elvárásokkal. A folyamat első pontjától az utolsóig kiemelkedő minőség várható el tőlük.
Folyamatosan kapcsolatban vagyunk
A tervezés és a fejlesztés során folyamatosan egyeztetjük a változó üzleti igényeket, és gyorsan reagálunk rájuk.
Transzparensek vagyunk
Az agilis módszertani eszközeinkkel az ügyfeleink számára is transzparens projektmenedzsmentet biztosítunk.
Alkotunk, mérünk, változtatunk
A Lean Startup irányelveket követve folyamatosan validáljuk az elkészült munkát, a visszajelzéseket szem előtt tartva szükség szerint azonnal irányt váltunk.
Szeretjük az elégedett ügyfeleket
A prototípusoknak, a validálások utáni változtatásoknak köszönhetően az eredmény: kiváló minőségű digitális termék és elégedett ügyfél.

Kultúránk, filozófiánk

A ShiwaForce.com növekedésével lépést tartva kiemelt figyelmet fordítunk a vállalat alapértékeinek megőrzésére. A nyílt és egyenes kommunikáció, a folyamatos kapcsolattartás, a hierarchiákkal kevéssé terhelt szervezeti felépítés és az egymás iránti bizalom segít bennünket hozzá az újító ötletekhez és a kiváló minőségben elvégzett munkához.

Tudatosan törekszünk rá, hogy csak a legszükségesebb kereteket szabjuk meg és kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy minden rendelkezésre álljon fejlesztőink számára a szakmai fejlődéshez és a zavartalan munkavégzéshez.

Ezért jó a ShiwaForce ügyfelének lenni

Digitális transzformációs partnerként segítünk ügyfeleinknek mesteri szinten elsajátítani a villámgyors alkalmazkodást az exponenciálisan változó üzleti világhoz. Partneri kapcsolat révén képesek vagyunk olyan stratégiai és operatív digitális kezdeményezéseket bevezetni, amely ügyfeleinket a versenytársak elé helyezi.

Folyamatosan szállítunk

Ez a művelet olyan egyszerű kell, hogy legyen, hogy nyugodtan az üzleti döntéshozók kezébe tudjuk adni.

Iteratívan fejlesztünk és az elkészült fejlesztéseket kisebb csomagokban release-eljük. A garantált legjobb minőséget az általunk kialakított Continuous Delivery / Continuous Integration folyamatokkal biztosítjuk ügyfeleink számára.
A “kis változtatás kis veszély, nagy változtatás nagy veszély” elve alapján a folyamatos minimális változtatások lehetővé teszik a komplex nagyvállalati szoftverarchitektúrák rugalmas, ugyanakkor biztonságos kezelését Docker és a Kubernetes használatával, melyeknek hivatalos partnerei vagyunk.

Ezek a technológiák meglepően gyorsak és a banki, biztosítói szektor speciális igényeinek is megfelelnek, biztonságosan, a saját, meglévő infrastruktúrát hasznosítva felépíthetőek, üzemeltethetőek.

Automatizált szoftverfejlesztési folyamatok

Ami automatizálható, azt automatizáljuk. A digitális termékek elkészítese így lényegesen gyorsabb és gazdaságosabb. A korábban manuális, rendszerint több embert igénylő, számos hibázási lehetőséget magában hordozó lépés-sorozatot szabályozott formába öntjük. Így a fejlesztési folyamat minden fázisát jelentősen fel tudjuk gyorsítani a kód megírásától egészen az éles környezetbe való kijuttatásáig.

Automatizált tesztelés

A Lean Startup irányelveket követve folyamatosan validáljuk az elkészült munkát, a visszajelzéseket szem előtt tartva szükség szerint azonnal irányt váltunk.

Kiválóan alkalmazkodunk

Gyorsak és rugalmasak vagyunk és folyamatosan tanulunk, hogy megfeleljünk ügyfeleink és a digitális világ folyamatosan fejlődő és változó elvárásainak.

Alkalmazott módszertanok

Fejlesztőcsapataink agilis módszertan segítségével dolgoznak azon, hogy kielégítsük megrendelőink folyamatosan változó igényeit, legyen az vállalati portál, alkalmazás, reszponzív webshop vagy mobil alkalmazás.

Lean startup

Digitális termékfejlesztési projektjeinkben MVP-ket (Minimum Viable Product) hozunk létre és minden fejlesztési iterációt a felhasználói célcsoportok adott visszajelzések alapján végzünk. Így a termékfejlesztési folyamat így gyorsabb és hatékonyabb, a kész termék pedig igazoltanvalós felhasználói igényeket elégít ki.

Scrum

A Scrum módszertan fejlesztőcsapatok működésére kidolgozott rendszer. A legnagyobb szoftvergyártók is ezt használják! Miért? Ezzel a módszerrel lehet leggyorsabban alkalmazkodni a változó üzleti igényekhez.

Kanban

Agilis, önszerveződő fejlesztői csapatokban dolgozunk, és mindig készek vagyunk tanulni, változtatni és változni, mert csak így maradunk frissek és gyorsak a digitális korban.

Lean

A ShiwaForce működésének középpontjában a nap mint nap kiváló minőségű munka végzésére törekvő, megrendelőink számára értéket előállító munkatársak állnak. Lapos, középvezetők nélküli szervezetben dolgozunk és folyamatosan egyeztetünk, hogy gyorsan tudjunk reagálni bármilyen változásra.

Mondjuk vagy mutassuk?

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development