fbpx
Release
Ha a sprintek során létrehozott inkrementumok összességükben kitesznek egy üzletileg eladható terméket, akkor megszülethet egy release, amit a fejlesztő cég a belátása szerint értékesíthet, nyilvánosságra hozhat, kirakhat béta-tesztre stb.

Agilis szoftverfejlesztés a gyakorlatban

Minden sprint során a csapat egy működő szoftveregységet hoz létre.

A futam során megvalósítandó funkciók a „Product Backlog”-ból kerülnek ki, ami az elvégzendő munka magas szintű követelményeiből álló, fontossági sorrendbe állított lista. Hogy a sprint során a lista melyik elemei kerülnek megvalósításra, azt a sprint elején tartott sprinttervező megbeszélés során választják ki. A megbeszélés során a „Product Owner” közli a csapattal, hogy a teendők listájából melyek azok, amiket leghamarabb akar, hogy elkészüljenek. Ezután a csapat eldönti, hogy ezek közül melyek azok, amelyeket a következő sprint során meg tud valósítani. A sprint a végén a csapat egy nyilvános demózáson bemutatja az elkészült funkciókat. A sprint sikerességét a Product Owner értékeli, és ha a csapat hiánytalanul teljesített, a sprintet elfogadja és lezárja.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/05/top-view-photo-of-3-men-in-front-of-laptop-2566581-scaled.jpg
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Mérföldkövek, Release-ek

Ha a sprintek során létrehozott inkrementumok összességükben kitesznek egy üzletileg eladható terméket, akkor megszülethet egy release, amit a fejlesztő cég a belátása szerint értékesíthet, nyilvánosságra hozhat, kirakhat béta-tesztre stb.

Az agilis fejlesztés filozófiájában ritkán beszélünk véglegesen kész termékről, helyette a piaci igényeknek megfelelő release-ek a bevált fogalmak. Az újabb és újabb release-ek egyre jobb, bővebb terméket eredményeznek. Amikor ezt a folyamatot a fejlsztő cég üzletileg már nem látja indokoltnak folytatni, lezárja a fejlesztést.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/photo-of-person-typing-on-computer-keyboard-735911.jpg
Agilitás a gyakorlatban (buktatók) workshop
A workshop célja, hogy az elmúlt 10 év agilis tapasztalataiból merítve olyan best practice-eket adjunk át a résztvevőknek, melyek segítik az agilis tudás gyakorlatba való átültetését.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development