fbpx

Scrum Master Role szereptréning – Basic

Képzés kódja: SMROL-100

225.000 Ft +ÁFA

Nagyvállalati agilis projekteken edzett trénereink maguk nemzetközi minősítéssel rendelkező Scrum Masterek. A módszertanok megismertetése mellett nálunk a gyakorlatorientált, interaktív oktatás áll a középpontban.

Képzés indulás: 2021. február 16.
Képzés hossza: 16 óra

Még csak ismerkedsz az agilitással, és többet szeretnél megtudni a Scrum, a kanban, vagy akár Spotify szervezeti felépítés gyakorlati működéséről? Vállalatod agilis működésre vált? Scrum Master lennél, vagy tovább bővítenéd tudásod? Nagyvállalati projekteken edzett, tapasztalt trénereink gyakorlatorientált képzésekkel várnak!

Meggyőződésünk, hogy az agilis és emberközpontú vállalatvezetés megtanulható és átadható, ezért több éves gyakorlattal tartunk agilis módszertani bevezető tréningeket, az agilis szervezeti működés alapjait ismertető előadásokat.

A Scrum Master képzésben partnerünk a

A Scrum Master Alapok képzés során eljuttatunk az agilis alapelvektől a bevezetés gyakorlatáig. Általános képet kapsz a legfontosabb szerepekről, eseményekről, dokumentumokról, sőt áttekintést adunk az agilis működés skálázásáról. Ez utóbbi kifejezetten érdekes lehet nagyvállalati környezetben.

A Scrum Master szerepkör kulcsfontosságú az agilis munkafolyamatok során. Ő felel a szabályok és folyamatok betartatásáért a rövid ciklusok (sprintek) során. Fő feladata a megrendelő képviselője (Product Owner) és a célokat megvalósító csapat hatékony együttműködésének elősegítése. Biztosítja, hogy a csapattagok emlékezzenek a vállalásokra és ígéretekre, illetve elhárítja a csapat útjában álló akadályokat.

A 2 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek a szerepkör betöltéséhez szükséges alapfogalmakkal és a Scrum Master-t körülvevő agilis környezettel. A 2 nap során azt is bemutatjuk, hogy mi a gyakorlatban hogyan csináljuk; szoftverfejlesztői és nem szoftverfejlesztői példákat is áttekintünk.

Mire számíthatsz a Scrum Master alapok képzés során?

 • Intenzív elméleti és gyakorlati tudásátadásra kreatív és interaktív módszerekkel
 • Azonnal használható tudásra, sorvezetőkre, valós üzleti példákra
 • Kis létszámú csoportra (maximum 16 fő), ahol teret kaphatnak a kérdéseid
 • 2 képzési napra 09:00-17:00 között (összesen 16 óra)
 • A képzés végén magyar nyelvű oklevelet állítunk ki neked. Ha nemzetközi képesítést szeretnél, a Scrum Master tréning haladóknak tanfolyamot ajánljuk. Sőt, a két képzési programot együtt is elvégezheted.

A tréning célja

Célunk a 2 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevőket  megismertetni a szerepkör betöltéséhez szükséges alapfogalmakkal és a Scrum Master-t körülvevő agilis környezettel. Bemutatjuk, hogy a gyakorlatban hogyan alkalmazható az agilitás a mindennapokban.
A tréning során szoftverfejlesztői és nem szoftverfejlesztői példákat is áttekintünk.

Kinek ajánljuk?

 • Az agilis transzformáció kezdeti szakaszában a Scrum Master szerepek kialakításához, a későbbiekben ebben az agilis szerepben dolgozó munkatársak részére.
 • Működő agilis szervezeben átképzés kapcsán új Scrum Masterek részére
 • Agilisan működő szervezet bővülése, új csapatok kialakítása kapcsán újonnan felvett munkatársak részére.
 • Az agilis szervezet egyéb szereplői részre, akinek fontos megérteni a Scrum Master szerepét, mindennapi munkáját.

A tréning témái:

Oktatóink

Szintén Erika

Agilis tréner

A tréning eredményeképp

A résztvevők olyan szintű agilis tudás birtokában lesznek, amivel kipróbálhatják magukat agilis környezetben, hisz megértették a szerepek feladatait és felelősségeit, tudják, mely ceremóniának mi az értelme és a célja, és azt is, hogy az működést támogató dokumentumok hogyan járulnak hozzá az agilis működéshez.

Rendszerszemlélettel tudnak az agilis működésre gondolni, megfelelő alapokhoz jutnak, hogy tudásukat tovább mélyítsék.

Scrum Master Role szereptréning – Basic termékről 6 értékelés

 1. Avatar

  T.Z.

  Az egész pozitív csalódás volt, vettem már részt online tréningen, de nem szerettem, mert attól féltem, előttem mennek a diák, valaki beszél és ennyi. Az interakció nagyon jól működött, ez egy nagyon pozitív élmény. Nem tudom, ha teremben lettünk volna, hogy alakult volna, de az, hogy tudtunk folyamatosan kérdezni, megbeszélni, ez nagyon jó volt. Mostmár azt is látom, mit rontunk el, merre felé lehetne menni. Külön plusz volt a Jira, ez hónapokat felőrlő mérgelődéstől mentett meg.

 2. Avatar

  anonim

  Nem voltam még online tréningen, de jól éreztem magam, jól kihoztátok belőle a maximumot. Nagyon sokminden tisztult bennem. Rettenetesen kíváncsi vagyok, mit fogunk átvinni az irodában, azt látom hogy nagyon kellene nálunk a cégnél egy olyan réteg, aki az ügyféllel való kommunikációt tudja folytatni, aki nem szakmabeli.

 3. Avatar

  Gabi

  Rendszereződött sokminden. Sokkal több kérdésem lett. Az eddigi elrontott próbálkozások után nehéz lesz, nagy felelősség hárul rám, ha SM-nek is kell lenni HR-es mellett. Köszönöm a rendszerezést! Ezek még csak az alapok, de ez nem a Ti hibátok, hanem ez volt a tréning témája. Az online felület nagyon szórja a figyelmet, nekem nem mindig sikerült 100%-ban figyelnem.

 4. Avatar

  Eszter

  A 3 nappal teljesen elégedett vagyok, azt kaptam, amit szerettem volna, amit vártam volna. Le kell üllepednie bennem, abból fogom kiszemezgetni, hogy mit tudok a hétköznapokban átvinni. Új fogalmakat ismertem meg, amit végig kell még néznem.

 5. Avatar

  Gábor

  Globálisan tetszett, megismertem a módszert, ezt is vártam, hogy tisztába kerüljek vele. Minimálisat hallottam korábban, akkor nem volt érthető, mostmár tiszta. Gyakorlat is nagyon jó volt, hogy belelássunk, hogy is zajlik, bár kevés volt az idő. Nagyon érdekelnének a finomságai a dolognak. Sok olyan dolog van, aminek le kell ülepednie, mit lehet használni, mit nem, mit lehet részben használni. A jelenlegi munkahelyemen korlátozottak a lehetőségek, de lehetne csoportmunkákhoz használni. Jó volt az ütem, kényelmesen, de sokat lehetett tanulni, elégedett vagyok.

 6. Avatar

  Andi

  Nekem nagyon tetszett, a haladóra is jövök, nagyon kellett ez az alap, hogy a fejemben nagyobb rendben legyen. Nagyon sok plusz információt kaptam, tippek, módszertanok, amit holnap szeretnék már alkalmazni. Az íve nagyon jó volt, alapozás, erősebb második nap, és a mai gyakorlat fantasztikus volt.

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Tömpe Zsolt
Tömpe Zsolt
Senior Sales Manager
Mádi Gábor
Head of Agile Tools & Infrastructure
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale