fbpx
OKR - Mérd, ami számít
Az OKR módszertan alapjait Andy Grove, a menedzsmenttudomány atyja rakta le. Egyik tanítványa John Doerr, ezeket az elveket, gyakorlatokat továbbfejlesztette és a digitális világban óriási növekedésre képes technológiai vállalatok számára dolgozta ki az OKR-t, melyet ma már a Google, Intel, Apple, Twitter, LinkedIn, Spotify és sok más vállalat is használ.

Mi az OKR röviden?

Az OKR egy rövidítés “Objectives and Key Results” vagyis “Célok és kulcseredmények”.

 Ez egy kollaboratív keretrendszer, melyben csapatok vagy egyének nagy kihívást jelentő, merész, ambiciózus célokat tűznek ki, de a haladást folyamatosan mérik, követik és mindig a mérhető célok irányába terelik a figyelmet. Az OKR egy egyszerűen használható eszköz, ami segít a szervezet komplex céljait olyan egyéni célokra lebontani, melyekkel lehetséges azonosulni, érthetőek.

Az OKR célok azt határozzák meg “hová” akarunk eljutni, a kulcseredmények pedig azok a részletek, amelyekkel lehet menet közben is mérni a haladást.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/pexels-daria-shevtsova-3626622-scaled-e1598702254216.jpg
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Mire jó az OKR?

Jelenleg a modern gazdaság egyik legnagyobb válságát éljük át, miközben a digitalizáció és a globalizáció miatt egyébként is egy nagyon bizonytalan és kiszámíthatatlan környezetben léteznek a cégek.

Az OKR nem csodaszer, de segít igazán jónak lenni, segít céltudatosnak maradni és képes arra, hogy az egyébként rossznak tekintett dolgokból is lehetőséget teremtsen. Az OKR-ek rövidek és inspirálóak. A cégek, részlegek általában kevés, 3-5 ambíciózus OKR-t fogalmaznak meg maguk számára és ezeket negyedévente újragondolják. Az OKR lényege, hogy meghagyja a döntés szabadságát és a merész célok miatt kreativitásra, újításra inspirál. Díjazza a fókuszált innovációt, keretek között tartott szabad gondolkodást.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/10/pexels-linkedin-sales-navigator-2182975.jpg
Agilitás a gyakorlatban (buktatók) workshop
A workshop célja, hogy az elmúlt 10 év agilis tapasztalataiból merítve olyan best practice-eket adjunk át a résztvevőknek, melyek segítik az agilis tudás gyakorlatba való átültetését.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development