Netes tartalomfogyasztási szokásaink átalakultak: okostelefonon és tableten böngészünk. A telefon mindig nálunk van, és a többség sosem kapcsolja ki. Felkészült ezekre a változásokra? A ShiwaForce csapata mobilappokat és mobilra és tabletre optimalizált weboldalakat készít.

A mobil jelenléthez többféle megoldás közül választhatunk:
  • mobilalkalmazás (iOS, Android, Windows)
  • alkalmazás tabletre (iOS, Android, Windows)
  • reszponzív weboldal
  • adaptív weboldal
  • mobil weboldal
Mobil weboldal vagy mobil applikáció?

A mobil jelenléthez többféle megoldás közül választhatunk. Segítünk eldönteni, hogy mobilalkalmazásra van-e szüksége vagy egy mobilra optimalizált weboldalra. A konkrét megvalósítás mindig attól függ, mi az elérni kívánt cél, mi szolgálja annak legjobb megoldását.

A döntés során érdemes figyelembe venni, hogy milyen tartalmakat fog szolgáltatni. Akkor érdemes mobil alkalmazásra tenni a voksot, ha azok a felhasználók mindennapjaiba beépülnek, és emiatt rendszeresen használják őket (Facebook, jegyzettömb, bevásárló lista), illetve ha ritkán használják, ám kényelmi megoldást nyújt (banki alkalmazás - bármikor utalhat).

Reszponzív vagy adaptív?

A reszponzív weboldal alkalmazkodik a megjelenítéshez használt mobileszköz kijelzőméretéhez. A felhasználók böngészője ugyanazt a tartalmat kapja, majd az eszköz alapján dől el, hogy változik a weboldal megjelenése, elrendezése az eszköz méretéhez optimálisan alkalmazkodva.

Az adaptív megoldás szerver oldalon dönti el, milyen eszköz akarja letölteni a tartalmat, és a megfelelő verzióval szolgálja ki a böngészőt. Ilyenkor a különböző változatok különböző eszközökre vannak optimalizálva, de nem csak megjelenés szempontjából: a tartalom is teljesen különböző lehet.

Nemzetközi fődíjas lett egy mobil appunk

Megnyertük az Atlassian által meghirdetett nemzetközi agilis fejlesztői versenyt. A 115 fejlesztő csapat közül Scrum Poker fejlesztésünkkel mi hoztuk el az „Overall Best Add-on” fődíjat.

hello@shiwaforce.com
+36 (1) 392-4000
1123 Budapest
Alkotás utca 17-19.