Netes tartalomfogyasztási szokásaink átalakultak: okostelefonon és tableten böngészünk. A telefon mindig nálunk van, és a többség sosem kapcsolja ki. Felkészült ezekre a változásokra? A ShiwaForce.com csapata mobilra és tabletre is optimalizált weboldalakat és alkalmazásokat készít.

A mobil jelenléthez többféle megoldás közül választhatunk:
  • alkalmazás mobilra (iOS, Android, Windows)
  • alkalmazás tabletre (iOS, Android, Windows)
  • adaptív weboldal
  • mobil weboldal
Mobil weboldal vagy mobil applikáció?

A mobil jelenléthez többféle megoldás közül választhatunk. Segítünk eldönteni, hogy partnerünknek mobilalkalmazásra, vagy egy mobilra optimalizált weboldalra van inkább szüksége üzleti céljai eléréséhez. A konkrét megvalósítás mindig attól függ, mi szolgálja ügyefelünk igényeinek legjobb kiszolgálását.

A döntés során érdemes figyelembe venni, hogy partnerünk milyen tartalmakat szolgáltat. Mobil alkalmazás mellett érvelünk, ha azok a felhasználók mindennapjaiba beépülnek, és emiatt rendszeresen használják őket és akkor is, ha ugyan ritkán használják, ám kényelmi megoldást nyújt.

Reszponzív vagy adaptív?

A reszponzív weboldal alkalmazkodik a megjelenítéshez használt mobileszköz kijelzőméretéhez. A felhasználók böngészője ugyanazt a tartalmat kapja, majd az eszköz alapján dől el, hogy változik a weboldal megjelenése, elrendezése az eszköz méretéhez optimálisan alkalmazkodva.

Az adaptív megoldás szerver oldalon dönti el, milyen eszköz akarja letölteni a tartalmat, és a megfelelő verzióval szolgálja ki a böngészőt. Ilyenkor a különböző változatok különböző eszközökre vannak optimalizálva, de nem csak megjelenés szempontjából: a tartalom is teljesen különböző lehet.

Nemzetközi siker a Scrum Poker!

Az Atlassian agilis fejlesztői versenyén versenytársainkat megelőzve a Scrum Poker bizonyult a legjobbnak. 115 fejlesztő csapat közül mi hoztuk el az „Overall Best Add-on” fődíjat. Spóroljon időt a szoftverfejlesztési projektek időbecsléseinek meggyorsításával!

hello@shiwaforce.com
+36 (1) 392-4000
1123 Budapest
Alkotás utca 17-19.