fbpx
ShiwaForce Devops megoldások
IT infrastruktúra fejlesztés és üzemeltetés mesterfokon: biztonságosan és skálázhatóan.

DevOps: kultúra, együttműködés, filozófia

Növeld a fejlesztő csapatok hatékonyságát! Folyamatos szállítás gyorsan, gazdaságosan és biztonságosan
A DevOps szolgáltatások bevezetésével felgyorsítható az alkalmazások szállítási folyamata és több idő marad a kódolásra. A DevOps központi eleme az egységes és megosztott tudás és szemlélet a fejlesztési, tesztelési és üzemeltetési csapatok között a közös célok elérése érdekében.
Milyen előnyökkel jár?
  • Az agilis fejlesztések lekövethetőek lesznek az IT által is
  • Gyorsabb Time to Market
  • Megnövekedett hatékonyság, több idő jut a fejlesztésre
  • Átlátható folyamatok a stakeholderek számára is
  • Időt és pénzt spórolhatsz
  • Skálázható és automatizált folyamatok
  • Elérhető a “zero-downtime” a frissítések kiadása során

Milyen kihívásokkal kell szembenézni?

A 3 leggyakoribb probléma a DevOps folyamatok bevezetése során
Eszközhasználati tudás hiánya
A DevOps-ra való áttérés során kihívást jelent a folyamatos alkalmazkodás az új DevOps-eszközökhöz. Mérnökeink gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek a DevOps eszközök használatában, és tréningjeinken megosztják az eszközökkel kapcsolatos ismereteket.
A megfelelő Devops technológia kiválasztása
A Devops kultúra hatékony megvalósításához elengedhetetlen a megfelelő technológiák kiválasztása. Szakértőink segítenek kialakítani új architektúrákat, és konzultációk, workshopok során tanácsokat adnak a meglévőek legjobb kihasználásához.
Nehéz átalakítani a Legacy alkalmazásokat
Az elavult szoftvereket korszerűsíteni kell ahhoz, hogy alkalmasak legyenek az agilis infrastruktúrában való üzemeltetésre. A ShiwaForce felméri a régi alkalmazásokat, és a lehető leghatékonyabb módon újratervezi és ha kell újrakódolja azokat.

Milyen lépések szükségesek a sikeres DevOps implementációhoz?

Miben tudunk segíteni?
1. Felmérés
A felmérési fázisban áttekintjük a vállalat jelenlegi fejlesztési és üzemeltetési folyamatait. Iparági standardokkal összevetve meghatározzuk a vállalat DevOps érettségi szintjét, rámutatva a fejleszthető területekre és pain pointokra. A kezdéshez 10 kérdésből álló ingyenes gyors tesztünk online is elérhető.
2. Tervezés
A tervezési szakaszban a felmérésből kieső, vállalat által kijelölt fejlesztendő folyamatokat közös workshopok, interjúk során megtervezzük, kidolgozzuk a részletes roadmapet és playbookot készítünk.
3. Előkészítés
Az előkészítési fázis fő célja, hogy a csapat képes legyen az implementáció végrehajtására. Ebben a szakaszban kialakítjuk a környezeteket, oktatásokat tartunk és a szükséges folyamatokat felparaméterezzük.
4. Implementáció
Az implementáció során a megtervezett folyamatokat közösen valósítjuk meg a vállalat által kijelölt kollégákkal. Célunk hogy a DevOps elvárásainak megfelelő, a későbbiekben a vállalat által is konfigurálható megoldásokat alakítsunk ki.
5. Oktatás
Az újonnan létrejött folyamatok szélesebb körben való elterjesztéséhez további oktatásokra, workshopokra, konzultációs lehetőségekre van szükség, melynek tematikáit közösen alakítjuk ki. Konténerizáció, felhő, devops képzéseink online is elérhetők.
6. Támogatás
A támogatási szakaszban a már működő folyamatok további testreszabásában segítséget nyújtunk coaching, alkalmazás support, vagy role leasing keretében. Cél a folyamatos visszajelzések visszacsatolása a folyamatok javítása érdekében.

DevOps folyamat és eszközök

Nézd meg, hogy az egyes fázisokban milyen eszközökkel tudod kihozni a maximumot!

Vágj bele a DevOps-ba

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development

Blogbejegyzéseink a DevOps világából

Kattints, olvass, írj, tájékozódj!

Tanusítványaink, partnereink

  • AWS Solutions Architect