fbpx

Négy fortély, amit elleshetünk a startupoktól

A Harvard Business Review blogján megjelent cikk, olyan szemléletre hívja fel a figyelmet, melyet a startup kultúrából ismerhetünk, de bármely cég hasznára válhat. Ezek elsajátításával például felgyorsíthatjuk egy projekt kifutási idejét, és pénzt spórolhatunk meg a vállalkozásunk számára. Lássuk mik ezek: 1.Tesztelés és tanulás, vedd komolyan! A jól definiált marketing és pénzügyi célok mellett sokszor […]

A Harvard Business Review blogján megjelent cikk, olyan szemléletre hívja fel a figyelmet, melyet a startup kultúrából ismerhetünk, de bármely cég hasznára válhat. Ezek elsajátításával például felgyorsíthatjuk egy projekt kifutási idejét, és pénzt spórolhatunk meg a vállalkozásunk számára.

Lássuk mik ezek:

1.Tesztelés és tanulás, vedd komolyan!

A jól definiált marketing és pénzügyi célok mellett sokszor eltörpülnek a valós vevői igények. Pedig a célközönség megfigyelése, és látásmódjuknak elsajátítása akár új piaci lehetőségeket is megnyithat.

2. Az „eléggé jó” pont elég jó!

Rengeteg cég abba a hibába esik, hogy időt veszteget el a tökéletes megoldás kifejlesztésére, legyen szó termékről vagy marketing stratégiáról. Az idő viszont pénzt jelent, főleg ha az „elég jó” koncepció már létezik, amely élesítése során a kisebb hibák orvosolhatók.

3. Egyszerűsítsd a mutatóidat!

A több tíz oldalas jelentésekből mennyi az igazán hasznos? Több oldalnyi adat átrágása helyett, fókuszálj csak a lényegesekre, amik elősegítik a pozitív változásokat a jövőben.

Keress olyan adatokat, amik eltérnek a megszokottól, mégis a projekt sikerességét mutatják.

4. Dolgozz gyorsabban, ne keményebben!

Nagyobb cégeknél előforduló probléma, hogy az adminisztráció elnehezíti a folyamatokat. Egyszerűsítéssel, tanulással agilisabbá tehetőek a folyamatok. A megoldás abban rejlik, hogy képes legyél úgy gondolkozni, mint egy startup, és bármikor készen állj a változásra.

Ezekkel az apró finomításokkal, a már több év tizede működő vállalkozások is rátérhetnek az agilitás útjára, ezzel biztosítva cégük fennmaradását a piacon.