fbpx
Kovach Anton
Kovach Anton a több mint két évtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalattal rendelkező, 110 fős, startup szellemiségű vállalat, a ShiwaForce.com Zrt. alapító-vezérigazgatója, a hazai agilis közösség elismert és aktív tagja.
Kovach Anton
„Amikor 18 évesen Tiszabecsnél átléptem a magyar határt, hogy a BME-n tanulhassak, tudtam, hogy a sikerem kizárólag azon múlik, mennyire tudok alkalmazkodni a folyamatosan változó körülményekhez. A ma vállalatszervezési csodaszernek tartott agilitás hétköznapi, természetes képességünk, csak az útjában álló akadályokat kell eltávolítanunk. Ez a vezérlő elv áll a cégem és az általunk fejlesztett termékek, szolgáltatások középpontjában.”

Üzleti agilitás és innováció

A technológia hatalmas ugrásokkal fejlődik, egyre gyorsabb ütemben változtatja meg életünket. Mindig készen kell álljunk a változásra. Az ügyféligényekhez való gyors alkalmazkodás a legfontosabb kihívás, aminek meg kell feleljünk a digitális korban.
Digitális transzformáció
Felhasználói élményt készítünk digitális szolgáltatásokhoz. Két évtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalattal segítjük partnereink digitális üzletfejlesztési projektjeit.
Agilis tanácsadás és coaching
A ShiwaForce saját fejlesztésű, agilis és lean menedzsment módszertani innovációja piaci versenyelőny, nemzetközi és hazai elismerést hozott a vállalat számára.
DevOps és konténertechnológia
Nagyvállalati agilis IT infrastruktúra fejlesztés tanácsadás és oktatás felsőfokon. Docker konténerek, Kubernetes vezénylés, Openshift platformon.
"A ShiwaForce-ban már évek óta mindennapos agilitás elérte a nagyvállalatokat. Büszke vagyok rá, hogy munkatársaimmal hozzájárulhatunk sikeres átalakulásukhoz, és megmutathatjuk, hogyan működtethető eredményesen az agilitás." Kovach Anton

Média

Kovach Anton legfrissebb videói agilitásról, Docker és Kubernetes konténerizációról

Oktatási tevékenység

Anton évtizedes tapasztalattal rendelkező nagyvállalati felsővezetői agilis tréner, mentor és coach. A Neumannn János Egyetem, tiszteletbeli egyetemi tanára, 2010 óta a Kürt Akadémia rendszeres oktatója, előadója.
Docker

Docker

IT-téren olyan modern szoftverekre és infrastruktúra architektúrákra van szükségünk, amelyek az alkalmazások telepítésére és futtatására Docker konténereket használnak. A Docker konténerek az alkalmazásokat leválasztják az alapjukként szolgáló infrastruktúrától és szoftvercsomagoktól, így gyorsabban telepíthetőek és frissíthetőek.

Kubernetes

A Kubernetes a konténerizált alkalmazások telepítéséhez, futtatásához és kezeléséhez szükséges eszköz, ami mindezt irányítja, és a különböző infrastruktúrákhoz és komponensekhez illeszti és skálázza. A Kubernetes segítségével a konténerizált alkalmazások telepítése, futtatása és kezelése a legkülönbözőbb infrastruktúrákon megvalósítható az illeszkedő alkalmazásokkal való párosítás és skálázhatóság mellett.

Neumann János Egyetem

A DevOps, az agilis szoftverfejlesztés és a mikroszolgáltatások hozzásegítenek ahhoz, hogy megfeleljünk az egyre gyorsabb kiszolgálást sürgető ügyféligényeknek. Az agilis működéshez - többek között - megfelelő infrastruktúrát is kell biztosítsunk. Anton lőadásaiból a felhő alapú szolgáltatások és platformok működését ismerhetik meg a hallgatók

Kürt Akadémia - Agilis tréningek

Anton 2010 óta a Kürt Akadémia rendszeres vendégelőadója a vállalati agilitás és digitális transzformáció képzéseknek. Te is találkozhatsz vele az Agilis vezetők a digitális korban nyílt képzésen és az agilis témában szervezett meetup-okon.

Díjaink, elismeréseink

Értékes visszajelzéseket gyűjtünk, nem csak ügyfeleinktől

Konferenciák, események, nagyvilág

Szeretünk tanulni, és tapasztalatainkat szívesen megosztjuk.

Rólunk írták

ShiwaForce a médiában
Az elmúlt 10 évben többször is gyökeresen átalakult a nagyvállalati szféra, ezzel több nehéz döntés elé helyezve a vezetőket. Előre tekintve pedig még szorosabb tempóra lehet számítani. Cikkünkben az OTP egyik csodafegyveréről írunk, amit a ShiwaForce támogatásával közösen alakítottunk ki, hogy igazi szívósságot, jövőálló működést és állandó lépéselőnyt biztosítsanak Magyarország legnagyobb bankjának és akár a te vállalatodnak is.
A vállalati digitalizációs projekteken dolgozó ShiwaForce-t felvásárolja az eddigi nagybefektetője, és ezzel párhuzamosan a céghez érkezett a konkurens W.UP-ból exitáló Bodnár Béla. Az első féléve után beszélgettünk a piacról és arról, hogy a cég már inkább képességekben, mint szimpla szolgáltatásokban gondolkozik. A digitális transzformáció már egyáltalán nem technológiai kérdés. Interjú.
Lezárul egy korszak a ShiwaForce életében. Az alapító-tulajdonos és vezérigazgató, Kovach Anton a cég operatív irányítása helyett mostantól az igazgatótanács tagjaként stratégiai szinten támogatja a vállalat működését. A vezérigazgatói posztot 2022. márciusától Bodnár Béla, a W.UP korábbi alapító-vezérigazgatója veszi át. Kiemelt küldetése a ShiwaForce nemzetközi piaci pozícióinak erősítése.
Az agilis szoftverfejlesztés eszköztárának globálisan első számú szereplője, az ausztrál hátterű Atlassian bejelentette, hogy 2021-től felhagy szoftvereinek a helyi szervereken futó verzióinak értékesítésével, február után már kizárólag a DataCenter és Cloud verziókat lehet megvásárolni, aki a szerver verzióhoz ragaszkodik, addig tud lépni - olvasható a ShiwaForce közleményében.
Hogyan lehet egyszerre emberséges és kapitalista is egy cégvezető? Hogy jobban megértsük a döntéshozó oldal dilemmáit és mozgatórugóit, beszélgettünk a Vodafone-t 13 évig irányító Beck Györggyel és a Shiwaforce digitális transzformációval foglalkozó cég vezérigazgatójával Kovách Antonnal.
A következő években a bankok folyamatosan építik ki a felhő-képességeiket, a cloud native trend és a konténerizáció hatékonyabb működést, rugalmas skálázhatóságot hozhat nekik - véli Kovach Anton, a Shiwaforce alapító-vezérigazgatója, akivel a COVID-hatásról, a banki IT-feladatok kiszervezéséről is beszélgettünk.
A fogyasztók már azonnal választ szeretnének kapni a kérdéseikre, mindannyian kiemelt figyelmet igényelnek a márkáktól, szolgáltatóktól. Sőt, szeretnének egyedit kapni. A vállalat szemszögéből ez felveti a kérdést: hogyan elégíthetők ki ezek az új fogyasztói igények?
A nagyvállalatok IT fejlesztéseihez leggyakrabban használt szoftver gyártója elbúcsúzik az „on-premise” termékektől és a jövőben kizárólag a felhőben futó szoftvereit kínálja ügyfeleinek.
Most úgy látszik, a hagyományos bankok sokkal nagyobb nyertesei lettek a Covid-19 válságnak, mint a fintech cégek, de a nagy kérdés, hogy a krízis tanulságait vajon akarják-e és tudják-e általánosítani, hosszú távon is fenntartani a pénzintézetek.
A jelenlegi válsághelyzet és a vele berobbanó pánik rengeteg szervezet, vállalat cselekvőképességét bénítja meg. Sokan kérdezik egyszerre most: hogyan lehet kezelni a krízis miatt kialakult félelmet?
Folyamatosan invesztálni kell a fejlődésbe, de a felesleget, ami lelassít, szintén folyamatosan le kell vágni. Ez a működés válságkezelésként is kitűnő, de a normál, békeidőbeli működésben is egy alapvető elvárás.
A cégnek többségének épphogy sikerült átállnia a távmunka-működésre, de nem dőlhettek hátra kényelmesen, máris újabb kihívások bukkantak fel.
Milyen lépések tehetnek sikeressé egy vállalati kríziskezelést? Az IseeQ Kovach Antont, a ShiwaForce CEO-ját és Bálint Viktort a Codecool társalapítóját kérdezte a korábbi és mostani válságok tapasztalatairól.
A szektor zökkenőmentesen állt át szinte teljes home office működésre, a gondot inkább az jelentheti számukra, ha elhúzódik a válság, lesz-e elég megrendelésük.
Hogyan válik jövőállóvá egy vállalkozás? Mit tehet egy cégvezető és hogyan alkalmazkodhat a HR a folyamatos változásokhoz? Erről mesélt Kovach Anton, cégünk alapító-vezérigazgatója.
A DevTales podcast 60. adását stílusosan otthonról vettük fel a tömeges home office helyzetet kivesézve. Hallgasd meg mire jutottunk!
Bárki által kipróbálható verzióban is közzétette a StatusApp nevű szoftverét a ShiwaForce - egy olyan, napi visszajelzések küldésén alapuló HR-eszközt, ami támogatja a vezetői döntéshozatalt és a belső kommunikációt is.
Nem könnyű átállni egy hagyományos vállalatnak a távmunkára, ha ennek nincs korábban kialakult stabil gyakorlata és háttere, de néhány egyszerű és határozott lépéssel rengeteget lehet javítani a helyzeten.
Hol vannak a távmunka tipikus buktatói? Kovách Antont, a ShiwaForce Zrt. alapító-vezérigazgatója válaszol.
Hibrid chat megoldásunkat Földházi Csaba mutatta be a Portfolio Banking Technology konferencián, beszámoló az eseményről.
A HRKOMM-nyertes pályázatok között agilis visszajelzésküldő alkalmazásunk, a StatusApp is helyet kapott lapban.
Rendhagyó ajándékkal leptük meg 2018 karácsonyán partnereinket, egy egész kötetnyi mesében mutattuk be, hogyan működik az agilitás.
Kovach Anton vezérigazgató nyilatkozott a pénzintézeti szektor agilis átalakulásának lehetőségeiről.
A cikkből megismerheted a Shiwaforce nagyvállalati tartalomkezelő rendszerét és a hozzá kapcsolódó termékcsaládot, illetve agilis vállalati működést segítő alkalmazásunkat, a StatusApp-ot.
A lap ezúttal arról kérdezte Kovach Anton vezérigazgatót, hogyan sikerült megvalósítani a tavalyi vállalásokat és milyen új tervekkel készülünk a 2019-es évre.
A Haszon magazin szeptemberi címlapsztorijában Kovach Anton vezérigazgatót a ShiwaForce.com sikertörténetének legfontosabb menedzsment döntéseiről kérdezték.
A márciusi nagyinterjúban Kovach Anton vezérigazgató agilitásról és konténertechnológiáról osztotta meg gondolatait.
A magyar startupokat bemutató Ötletgazdag c. műsorban megmutattuk, hogyan dolgozunk.
A ShiwaForce.com 2018-as célkitűzéseiről, fejlődéséről és sikereiről beszélgettek a lap újságírói Kovach Anton vezérigazgatóval.
Röjtökmuzsajon, a 32. Vezérigazgató Találkozón adták át csütörtök este az Év Vezérigazgatója díjjal járó elismeréseket.
A ShiwaForce dolgozói munkaidő után otthon meséket írtak és gyerekeikkel rajzoltak. Most mesekönyv készült a közös történetekből.
Az iskolapadból soha nem lehet kinőni, és szerencsére egyre több az olyan izgalmas képzés, amit munka mellett is elvégezhetsz
Scrum Poker nevű fejlesztésükkel magyar fejlesztő csapat nyerte a JIRA nevű projektmenedzser-szoftver cége, az...
Scrum Poker nevű fejlesztésükkel egy magyar fejlesztő csapat nyerte az Atlassian, a világ egyik legnépszerűbb agilis fejlesztési feladatok menedzselésére használt
Scrum Poker nevű fejlesztésükkel egy magyar fejlesztő csapat nyerte az Atlassian, a világ egyik legnépszerűbb agilis fejlesztési
Magyar fejlesztőcsapat fejlesztett virtuális megoldást az agilis szoftverfejlesztés nehézségeire. A magyar ShiwaForce Inc. csapata