fbpx

Legsikeresebb vezetési modellek

Frans Stevens – Steven Ten Have – Wouter Ten Have – Marcel Van Der Elst

Ha szeretnéd elolvasni ezt a könyvet, gyere hozzánk dolgozni!

A könyv szerzői hetven, a világ különböző tájain dolgozó menedzsert, tanácsadót és kutatót kérdeztek meg arról, hogy a kezelhetetlenül sok menedzsment elmélet közül melyek segítik leginkább mindennapi munkájukat. Az így kiválasztott 56 modell tömör és jól követhető bemutatásán túl a szerzök kifejtik véleményüket ezek alkalmazhatóságának lehetőségeiról és korlátairól is.
Ne keresse az olvasó a könyvben a legnépszerűbb menedzsment módszerek toplistáját, a “jó menedzsment” receptúráját vagy egy újabb tudományos taxonómiát. A szerzők a modelleket olyan eszközöknek tekintik, melyek a szervezeteket és az aktív, illetve leendő menedzsereket támogatják a problémamegoldásban. A modellek tanulmányozása, értékelése és alkalmazása segítheti az olvasót mind a naiv csodavárás, mind a bénító szkepticizmus csapdájának elkerülésében.
A szerzők nem várják el Önöktől, hogy egyetértsenek értékelésükkel, arra azonban számítanak, hogy kellő érettséggel, intelligendával és ítélőképességgel fogják elhelyezni a könyv gondolatait munkájuk és tanulásuk kontextusába. “Jó volna, ha lenne egy üzleti iskola, ahol olyan dolgokat lehetne tanulni, amelyeket nem tanítanak az üzleti iskolákban” – vélte Charles Handy. Örülök, hogy magyarul is van már tankönyve ennek az iskolának.

 

Ha szeretnéd elolvasni ezt a könyvet, gyere hozzánk dolgozni!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development