fbpx
Konténerizáció
A fejlesztés és üzemeltetés összehangolásával a korábbinál gyorsabban és gyakrabban adhatóak ki tesztelt csomagok. A konténertechnológia elősegíti a munkafolyamatok automatizálását, az egyszerű és gyors szállítást, és a használatával elkerülhetők a kézzel vezérelt folyamatok hibalehetőségei.

Konténerizált alkalmazások az ügyféligények szolgálatában

A szoftverek és az alattuk felépített infrastruktúra komplexitása napról napra egyre nő. A konténerekbe szervezés ugyan sokat segít, ez azonban újabb kihívásokat jelent: konténerek tömegeit kell gyorsan, biztonságosan kezelni.
Gyorsabb, skálázhatóbb, költséghatékonyabb üzemeltetés

Az 1960-as években a logisztikát forradalmasították a konténerek. Előtte a teherhajók áruval feltöltéséhez rakodómesterekre volt szükség. Ők voltak azok, akik tudták, hogy mit hová kell pakolni és a formátlan nagy csomagok be- és kirakodása bonyolult és időigényes folyamat volt. IT-téren is hasonló történik a 2010-es évek eleje óta.  Az alkalmazások telepítésére és futtatására már mi is konténereket tudunk használni, amelyekbe mindent be lehet tenni és a konténerek élesítése, futtatása sem igényel speciális tudást. Megszületett az a rendszer, ami az IT-világ konténereinek tömeges kirakodását és integrációját el tudja végezni.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/05/business-1845350-1280.jpg
DevOps Kubernetes képzés
Tanuld meg és alkalmazd a konténertechnológiát, jelentkezz most 3 napos Kubernetes tréningünkre!

Kapcsolódó megoldások, képzések

Konténerizált megoldások Docker, Kubernetes és Openshift alapokon

Korábban egy-egy nagy pénzügyi vállalat rendszerének élesítése, átállítása akár 10-12 órát is igénybe vett. Ma a Kubernetessel ez biztonságosan, teszteléssel együtt sem több 20-30 percnél. Nem meglepő tehát, hogy a Kubernetes gyorsan terjed és de facto szabvánnyá válik a világban.

A Kubernetes segítségével a konténer-alkalmazások telepítése, futtatása és kezelése a legkülönbözőbb infrastruktúrákon is lehetséges licenszköltségektől mentesen. Biztonságos még a nagyvállalatok számára is, ráadásul a meglévő infrastruktúrán működik és lehetőséget tud biztosítani arra, hogy gyorsan és kényelmesen tudjuk telepíteni és frissíteni az alkalmazásokat.
Így az ötlet megszületésétől az elkészült fejlesztés élesítésig tartó időt akár órákra le tudjuk rövidíteni és többé már nem negyedévente adunk ki frissítéseket, hanem naponta akár többször is.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/05/person-using-macbook-374720-1.jpg
DevOps Docker képzés
Megtanítjuk a konténerizáció alapfogalmait és gyakorlatban kipróbálhatod a Dockert és a Docker-compose-t. Tanuld meg a konténertechnológiát most!!

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development