fbpx
ITIL
Az IT szervezetektől egyre magasabb színvonalat, javuló gyorsaságot és rendelkezésre állást várnak el tőlük, ebben nyújt segítséget az ITIL, az ITSM legelterjedtebb működési modellje.

ITIL

Az IT szolgáltatásmenedzsment témával foglalkozó szakemberek közül valószínűleg mindenki hallott már az ITIL-ről, döntő többségük pedig már alkalmazza is ezt részben vagy egészben.
Az IT szolgáltatásmenedzsment legjobb gyakorlata

Az ITIL régi „találmány”, története az 1980-as évek végén kezdődött Angliában. Az az igény hozta létre, hogy az IT felhasználók egységesebb, megbízhatóbb és jobban mérhető minőségű szolgáltatást tudjanak igénybe venni. Ahogy a technológia és a lehetőségek fejlődtek, úgy jöttek az újabb verziók, 2019 februárjában rajtolt el az ITIL 4. Az ITIL v3 egy nagyon fontos elemet hozott be, ami azóta is érvényes: a Szolgáltatás Életcilkust. Az IT szolgáltatás ugyanolyan „termék”, van ára, leírása, elvárható minősége, stb.  Ez független attól, hogy a szolgáltatást belső ügyfél veszi-e igénybe (pl.: egy nemzetközi, nagy gyógyszercég IT rendszerét szolgálja ki egy támogatóközpont), vagy külső, a szolgáltatást SLA alapon igénybe vevő ügyfelek részére szolgáltat valaki.  

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/06/man-sitting-in-black-leather-chair-near-window-1548864-1.jpg
ITIL 4 Foundation online tanfolyam és vizsgacsomag
Vegyél részt ITIL 4 Foundation 2 x 8 órás virtuális tantermi képzésünkön egy hatékonyabb IT szervezet eléréséhez.

Kapcsolódó tréningeink, szolgáltatásaink

Az ITIL 4

Az ITIL, mint best practice gyűjtemény célja, hogy ez a „termék” piacképessé váljon és az is maradjon

Az ITIL 4 nagy újdonsága, hogy felkészíti a szolgáltatókat a digitális világ kihívásaira, a gyorsuló sebességre, a komplexitásra és arra, hogy mindezeket számos érdekelt (stakeholder) bevonásával tudja elérni. A témában jártas szakemberek fel fogják ismerni, hogy számos egyéb menedzsment módszerből emelt be ehhez elemeket. Ilyen például a LEAN szemlélet, az agilitás, a Kanban illetve a DevOps is. Így az eddig lassúnak és stabilnak gondolt üzemeltetés jól be tud illeszkedni egy agilis szervezetbe, az üzleti működés részévé tud válni.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/06/photo-of-man-wearing-eyeglasses-3184611.jpg
ITSM ITIL 4 Specialist High-velocity IT képzés
Az ITIL 4 Specialist High-velocity IT tanfolyam a Managing Professional track része. A képzés magyar nyelvű, de a tananyag és a vizsga nyelve is angol.

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development