fbpx

Így egyszerűsítheted le a belső rendszereid!

Valami nem stimmel… Pedig már elsőre be tudunk lépni a Teams meetingbe, simán meg tudjuk osztani a prezentációt – amit egyébként cloudban 16-an szerkesztettünk egyszerre -, kipipáltuk a taskokat. Mégsem megy úgy a munka, és a számtalan eszköz folyamatosan fárasztja az agyunkat. Elképzelhető, hogy elkezdtünk visszavágyni az irodába? Rengeteg új eszközt ismertünk meg a kényszer […]

Valami nem stimmel… Pedig már elsőre be tudunk lépni a Teams meetingbe, simán meg tudjuk osztani a prezentációt – amit egyébként cloudban 16-an szerkesztettünk egyszerre -, kipipáltuk a taskokat. Mégsem megy úgy a munka, és a számtalan eszköz folyamatosan fárasztja az agyunkat. Elképzelhető, hogy elkezdtünk visszavágyni az irodába?

Rengeteg új eszközt ismertünk meg a kényszer – home office-nak köszönhetően. Biztosak vagyunk, hogy nálatok is számos intuitív szoftvert, felhőmegoldást vagy forradalmi digitális platformot vezettek be, hogy megolajozzák a távmunkát. Ma mégis sokan úgy érzik, hogy könnyebb volt az irodában. 

Mit mond a tudomány?

A Deloitte felmérést készített Nagy-Britanniában: az első lockdown óta a munkavállalók 75%-a volt kénytelen legalább két új digitális eszközt kipróbálni, emellett pedig a válaszadók 25%-a túlterheltté vált. Ebből a tanulmányból kiderült az is, hogy ugyan a megkérdezettek 61% az otthoni munkát preferálja, a válaszadók fele mégis az irodai környezetben éli meg a közösségi interakciókat és egyharmaduk együttműködőbbnek érzi magát, ha bent van.

Ez egy paradox helyzet, hiszen számtalan új, innovatív, intuitív, digitális rendszer került bevezetésre, a dolgozók mégis kiemerültebbé váltak, és romlott a teljesítményük is. Emiatt viszont nem feltétlenül kell leírni a digitális vagy hibrid csatornákat.

Lehet jól csinálni.

Ahhoz, hogy a digitális varázslat valóban megtörténjen, sokkal nagyobb figyelmet kell szentelni a szoftverek összhangjára és a szervezet egyéni igényeire, mint elsőre gondolnánk.  Ha feltesszük a kérdést, hogy készen állunk-e a közeljövő irodai környezetének kihívásaira, akkor a válaszadás előtt ezeket a szempontokat érdemes szem előtt tartani:

Nincs tökéletes dobozos. Ugyan a szoftverek nagy része megoldást kínál a belső problémákra, ezek nem alkalmazhatók minden élethelyzetre, szervezet vagy projekt típusra Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy a későbbi testreszabásnak, a folyamatok újragondolásának is nagy jelentősége van. 

Le kell számolni a silókkal. Egy cég akkor lehet sikeres, ha a különböző területeken generált tudást ki tudja használni, illetve az alkalmazottak nem beszélnek el egymás mellett vagy dolgoznak szimultán egy taskon. Ehhez viszont tiszta kommunikációs csatornákat kell kialakítani, amit a rosszul, sietve bevezetett eszközök széttördelhetnek. Hosszabban is írtunk ezek hatékony felszámolásáról, itt

Figyelmet kell szentelni az integrációra. Ezen a helyzeten tud még egyet csavarni a tény, hogy akár vállalaton belül is többféle igény jelentkezhet és előfordulhat, hogy csapat vagy divízió szinten eltér a szoftver stack. Ma már szinte mindegyik eszköz képes a más rendszerekkel való  integrációra, az adatok pedig API-n keresztül kinyerhetők és bevihetők. Itt viszont szinte minden esetben komolyabb szakértői feladat, fejlesztői/devops segítségre van szükség az implementációhoz. A legritkább esetben jellemző, hogy bármilyen terméket kicsomagolva az azonnal ráhúzható egy meglévő szervezet meglévő folyamataira. A konklúzió egyértelmű: a vállalathoz tökéletesen illeszkedő ökoszisztémához egyedi megoldásokra és külső segítségre is szükséged lesz.

Mennyibe kerül?

Sarkalatos pont lesz az árazás – főleg közepes méretű cégektől felfelé-, hiszen ezeknek a szoftverlicencek aktív felhasználónként havi vagy éves díjra épülnek. Szinte iparági sztenderd mostanában, hogy egy-egy eszköz a nagyobb vállalatok, csapatok számára 15 dollár/hó/user. A folyamatok kirakása mellett a licenc optimalizálás a másik terület, amiben a legtöbb vállalat segítségre szorul, általában éves szinten több millió forint költséget lehet találni. Ezért mindig egy alapos felméréssel kezdjük az ügyfeleinkkel való munkát.

Ki lesz a kiválasztott?

Az a vállalat áll készen a hibrid munkavégzésre, ami a távolból és irodából dolgozó munkavállalók esetében is képes biztosítani a megfelelő kommunikációt, kooperációt, és a célra kifejlesztett eszközöket. Nem hátráltathatja a munkavégzést, ha nincs jelen valaki, mert ezekben a rendszerekben minden információ elérhető és naprakész. Ha a leírtak bármely részében akad még bizonytalanság, akkor a ShiwaForce örömmel segít: akár abban, hogy kiválaszd a megfelelő rendszert, akár abban, hogy támogasd a bevezetést, de az integrált technológia hatékony használatára is megtanítjuk a kollégákat. Addig is, hallgassátok az Epic Stories podcastot is, ahol szuper vendégekkel beszélgetünk hasonlóan izgalmas témákról.