fbpx
Home Office
Nem könnyű átállni egy hagyományos vállalatnak a távmunkára, ha ennek nincs korábban kialakult stabil gyakorlata és háttere, de néhány egyszerű és határozott lépéssel rengeteget lehet javítani a helyzeten.

Távoli munkavégzés: tesztelj, hogy kiderüljenek az akadályok

A Shiwaforce esetében például, ami egy 120 fős technológiai vállalat, egyébként is megszokott, hogy sok munkatársunk dolgozik ügyféloldalon és gyakori az is, hogy valaki távolról csatlakozik a közös munkához, megbeszéléshez.

A home office és távmunka eszköztár a legtöbb cégben már most is megvan, csak mindig féltek ilyen módon használni, kipróbálni. Pedig a fokozatos bevezetéshez képest, ha hirtelen, tömegesen jelentkezik a változás, akkor óriási bizonytalanság és frusztráció keletkezik. Ez azonban minden esetben csak átmeneti, néhány nap alatt elmúlik, nem szabad visszafordulni, hanem az első hibákból tanulva gyorsan tovább kell lépni.

Az viszont tévhit, hogy ez az eszköztár mindössze a notebookot és egy internetelérést jelent, valójában egy olyan technológiai csomagra van szükség, ami lefedi a teljes működést, kommunikációt, gyártást.

Ehhez a három kritikus eszköz:

  • – kommunikáció
  • – feladatkezelő
  • – közös tudástár

Fordítsd előnyödre a távmunkában rejlő lehetőséget!

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/03/man-sitting-while-using-laptop-2825936-scaled-e1584437353945-1.jpg

ShiwaForce Home Office a médiában

Sajtómegjelenéseink a remote munkavégzéssel kapcsolatban
A jelenlegi válsághelyzet és a vele berobbanó pánik rengeteg szervezet, vállalat cselekvőképességét bénítja meg. Sokan kérdezik egyszerre most: hogyan lehet kezelni a krízis miatt kialakult félelmet?
Folyamatosan invesztálni kell a fejlődésbe, de a felesleget, ami lelassít, szintén folyamatosan le kell vágni. Ez a működés válságkezelésként is kitűnő, de a normál, békeidőbeli működésben is egy alapvető elvárás.
A cégnek többségének épphogy sikerült átállnia a távmunka-működésre, de nem dőlhettek hátra kényelmesen, máris újabb kihívások bukkantak fel.
Milyen lépések tehetnek sikeressé egy vállalati kríziskezelést? Az IseeQ Kovach Antont, a ShiwaForce CEO-ját és Bálint Viktort a Codecool társalapítóját kérdezte a korábbi és mostani válságok tapasztalatairól.
A szektor zökkenőmentesen állt át szinte teljes home office működésre, a gondot inkább az jelentheti számukra, ha elhúzódik a válság, lesz-e elég megrendelésük.
A DevTales podcast 60. adását stílusosan otthonról vettük fel a tömeges home office helyzetet kivesézve. Hallgasd meg mire jutottunk!
Bárki által kipróbálható verzióban is közzétette a StatusApp nevű szoftverét a ShiwaForce - egy olyan, napi visszajelzések küldésén alapuló HR-eszközt, ami támogatja a vezetői döntéshozatalt és a belső kommunikációt is.
Nem könnyű átállni egy hagyományos vállalatnak a távmunkára, ha ennek nincs korábban kialakult stabil gyakorlata és háttere, de néhány egyszerű és határozott lépéssel rengeteget lehet javítani a helyzeten.
Hol vannak a távmunka tipikus buktatói? Kovách Antont, a ShiwaForce Zrt. alapító-vezérigazgatója válaszol.
Maximalizáld csapatod hatékonyságát
Segítünk, hogy te is a győztes modern digitális vállalatok közé tartozhass!

Távmunkához ajánlott szoftverek, képzéseink

A feladatkezelés és a tudástár

A feladatkezelés és a közösen megszerzett és létrehozott tudás tárolása, elérhetővé tétele a koordináció miatt egy irodai környezetben is nagyon hasznos, de ha nincsenek egy térben a szereplők, akkor elengedhetetlenné válik.

Itt főként integrált megoldások népszerűek, mint az Atlassian Trello-JIRA-Confluence triója, melyet korábban jellemzően IT fejlesztő csapatok használták, de ma már HR és backoffice területen is hódít. A Confluence gyakorlatilag egy céges Wikipedia, ami csatlakozik a hibajegykezeléstől a munkaidőnapózás funkcióig mindenre alkalmas feladatkezelőhöz, a JIRA-hoz, ahol akár egészen egyszerű napi működést, de egy egész transzformációs projektet is le lehet képezni igény szerint, a beindítása pedig viszonylag rövid idő alatt lehetséges.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/01/service-desk-product2-e1580131410636.png
Otthoni munkavégzés
Hogyan állj neki? Itt mindent megtalálsz, amire szükséged lesz hozzá!

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Business Development Manager