fbpx
Home Office
Nem könnyű átállni egy hagyományos vállalatnak a távmunkára, ha ennek nincs korábban kialakult stabil gyakorlata és háttere, de néhány egyszerű és határozott lépéssel rengeteget lehet javítani a helyzeten.

Távoli munkavégzés: tesztelj, hogy kiderüljenek az akadályok

A Shiwaforce esetében például, ami egy 120 fős technológiai vállalat, egyébként is megszokott, hogy sok munkatársunk dolgozik ügyféloldalon és gyakori az is, hogy valaki távolról csatlakozik a közös munkához, megbeszéléshez.

A home office és távmunka eszköztár a legtöbb cégben már most is megvan, csak mindig féltek ilyen módon használni, kipróbálni. Pedig a fokozatos bevezetéshez képest, ha hirtelen, tömegesen jelentkezik a változás, akkor óriási bizonytalanság és frusztráció keletkezik. Ez azonban minden esetben csak átmeneti, néhány nap alatt elmúlik, nem szabad visszafordulni, hanem az első hibákból tanulva gyorsan tovább kell lépni.

Az viszont tévhit, hogy ez az eszköztár mindössze a notebookot és egy internetelérést jelent, valójában egy olyan technológiai csomagra van szükség, ami lefedi a teljes működést, kommunikációt, gyártást.

Ehhez a három kritikus eszköz:

  • – kommunikáció
  • – feladatkezelő
  • – közös tudástár

Fordítsd előnyödre a távmunkában rejlő lehetőséget!

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/03/man-sitting-while-using-laptop-2825936-scaled-e1584437353945-1.jpg
Maximalizáld csapatod hatékonyságát
Segítünk, hogy te is a győztes modern digitális vállalatok közé tartozhass!

Távmunkához ajánlott szoftverek, képzéseink

A feladatkezelés és a tudástár

A feladatkezelés és a közösen megszerzett és létrehozott tudás tárolása, elérhetővé tétele a koordináció miatt egy irodai környezetben is nagyon hasznos, de ha nincsenek egy térben a szereplők, akkor elengedhetetlenné válik.

Itt főként integrált megoldások népszerűek, mint az Atlassian Trello-JIRA-Confluence triója, melyet korábban jellemzően IT fejlesztő csapatok használták, de ma már HR és backoffice területen is hódít. A Confluence gyakorlatilag egy céges Wikipedia, ami csatlakozik a hibajegykezeléstől a munkaidőnapózás funkcióig mindenre alkalmas feladatkezelőhöz, a JIRA-hoz, ahol akár egészen egyszerű napi működést, de egy egész transzformációs projektet is le lehet képezni igény szerint, a beindítása pedig viszonylag rövid idő alatt lehetséges.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/01/service-desk-product2-e1580131410636.png
Otthoni munkavégzés
Hogyan állj neki? Itt mindent megtalálsz, amire szükséged lesz hozzá!

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development