fbpx
GROW coaching modell
Kérdéseket feltenni rengeteg féleképpen lehet, számos módszer látott napvilágot, mely keretet ad egy ilyen ülésnek. Az egyik legegyszerűbb, legszélesebb körben ismert és használt modell a GROW, mely négy angol szó kezdőbetűiből áll össze.

Mi a coaching?

Ahhoz, hogy egy gyakran használt kérdezéstechnikai módszerről bővebben beszéljünk, érdemes talán elsőként magának a coachingnak a fogalmát tisztázni.

A Nemzetközi Coach szövetség (ICF) definíciója szerint a coachint „…tartós partnerkapcsolat, mely támogatja az ügyfelet magán- és szakmai élete céljainak megvalósításában. A coaching folyamat révén az ügyfelek átfogó módon megtanulják javítani a teljesítményüket és az életminőségüket. A coaching meggyorsítja az ügyfelek előrelépését, mivel tudatosítja bennük a lehetőségeiket és azokat állítja a középpontba.” A coach feladata nem az, hogy megoldja ügyfele problémáit, sokkal inkább az, hogy elakadás esetén megteremtsen az illető számára egy olyan intellektuális keretet, amiben a másik fél végiggondolhatja az adott helyztetet. Kérdéseivel, jelenlétével, az ülés során kialakított bizalmi kapcsolattal abban támogatja beszélgetőpartnerét, hogy az saját megoldjára jusson, azzá válhasson, ami valójában ő. 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/pexels-cottonbro-4098368-scaled.jpg
Agilis Coach tréning
Agilis munkakörnyezetekben minden egyes csapattag informálisan vezető is egyben. Képzésünk során a résztvevők megismerkednek a szerepkör betöltéséhez szükséges alapfogalmakkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

A GROW modell lényege

Az egyik legegyszerűbb, legszélesebb körben ismert és használt modell a GROW, mely négy angol szó kezdőbetűiből áll össze.
Goal, Reality, Options, Will

Akár szakemberként, akár saját magunk előrehaladását segítve használjuk a GROW modellt, könnyen megbizonyosodhatunk a jelenlegi helyzet legfontosabb összetevőiről és körülményeiről. Az ábrán jól látható, hogy lépések sorozatából áll, amiben a céloktól, az “itt és most”-ból a lehetőségeken át a kérdések segítségével jutunk a konkrét teendőkig, amiket a célok eléréséhez meg kell tennünk. Ha a hétköznapokban akadályokba ütközünk és egy egyszerű módszert keresünk a megoldáshoz, érdemes végiggondolni a modell adta lehetőségeket.

 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/image-11.png
Scrum Master Role szereptréning
Nagyvállalati agilis projekteken edzett trénereink maguk nemzetközi minősítéssel rendelkező Scrum Masterek. A módszertanok megismertetése mellett nálunk a gyakorlatorientált, interaktív oktatás áll a középpontban.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development