fbpx
Backlog Refinement Meeting - Esztimáció
A backlog refinement megbeszélés célja, hogy a következő sprintbe kerülő feladatokat megismerjék a fejlesztők, közös megértésre jussanak a fejlesztendő funkciók tekintetében.

Az esztimáció lényege

A Scrum módszertanban a gördülékeny munkavégzést a hozzá köthető események segítik elő.  Minden eseménynek megvan a célja, és az a hozzáadott értéke amivel a agilis működést támogatja.

Az ügyféligény ismertetése a Product Owner feladata, az információkat ő hozza a megrendelői oldalról és átbeszéli a csapattal. A megbeszélésen lehetőség van a megvalósítandó funkció kapcsán a közös ötletelésre, az ügyféligények mélyebb megértésére, a felmerülő kérdések tisztázására. Az igények mérete ezen a megbeszélésen még story méretű (vagyis egy sprintben elvégezhető), amikor minden részlet letisztul, ezt követően darabolják a fejlesztők taszkokra (kisebb feladatokra-lehetőleg 8 órán belüli), az igényt. Ennek meghatározása többféleképpen történhet, alkalmazhatnak story pontozást, időméretezést, nagyság vagy nehézség szerinti egyéb lehetőséget is.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/09/pexels-mica-asato-1198171.jpg
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Mikor és mennyi időt szánjunk esztimációra?

backlog refinement meeting

Érdemes napi fél órát rá szánni vagy esetleg tömbösítve 2 naponta 1 órában megtartani, annak érdekében, hogy a planningen, már minden feladat tisztázott és mindenki számára világos, érthető legyen.

A backlog refinement meeting nagyban segíti a tervezést a Product Owner számára, míg a csapat szempontjából egy jövőképet ad a közelgő feladatokról és kreatív gondolkodást biztosít.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/06/hero-agile.png
Általános Agile SAFe 5.0 tréning
Gyere el Scaled Agile Framework tréningükre, és tanuld meg, hogyan működtetheted egy jól bevált keretrendszerben agilis csapataid.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development