fbpx
Backlog Refinement Meeting - Esztimáció
A backlog refinement megbeszélés célja, hogy a következő sprintbe kerülő feladatokat megismerjék a fejlesztők, közös megértésre jussanak a fejlesztendő funkciók tekintetében.

Az esztimáció lényege

A Scrum módszertanban a gördülékeny munkavégzést a hozzá köthető események segítik elő.  Minden eseménynek megvan a célja, és az a hozzáadott értéke amivel a agilis működést támogatja.

Az ügyféligény ismertetése a Product Owner feladata, az információkat ő hozza a megrendelői oldalról és átbeszéli a csapattal. A megbeszélésen lehetőség van a megvalósítandó funkció kapcsán a közös ötletelésre, az ügyféligények mélyebb megértésére, a felmerülő kérdések tisztázására. Az igények mérete ezen a megbeszélésen még story méretű (vagyis egy sprintben elvégezhető), amikor minden részlet letisztul, ezt követően darabolják a fejlesztők taszkokra (kisebb feladatokra-lehetőleg 8 órán belüli), az igényt. Ennek meghatározása többféleképpen történhet, alkalmazhatnak story pontozást, időméretezést, nagyság vagy nehézség szerinti egyéb lehetőséget is.

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/09/pexels-mica-asato-1198171.jpg
Általános Agile Scrum tréning (Bootcamp)
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Mikor és mennyi időt szánjunk esztimációra?

backlog refinement meeting

Érdemes napi fél órát rá szánni vagy esetleg tömbösítve 2 naponta 1 órában megtartani, annak érdekében, hogy a planningen, már minden feladat tisztázott és mindenki számára világos, érthető legyen.

A backlog refinement meeting nagyban segíti a tervezést a Product Owner számára, míg a csapat szempontjából egy jövőképet ad a közelgő feladatokról és kreatív gondolkodást biztosít.

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/06/hero-agile.png
Általános Agile SAFe 5.0 tréning
Gyere el Scaled Agile Framework tréningükre, és tanuld meg, hogyan működtetheted egy jól bevált keretrendszerben agilis csapataid.

Várjuk megkeresésed!