fbpx
Epic, Story, Task
Az agilis működésben a feladatok állása gyakran Kanban (jellegű) táblákon jelennek meg. Természetesen, nem minden feladat azonos méretű, a megrendelő igényei sokszor részekre bontandók, hogy illeszkedni tudjanak az iteratív működéshez, hogy elvégezhető legyen egy adott intervallumon belül.

Epic, Story

Agilis feladatmenedzsment: Így bontsuk a projekteket kezelhető, átlátható feladatokra
Product backlog items

A feladatok részekre bontása több lépésben történik. Az ügyfél, megrendelő igényei az úgynevezett Epic formájában jelennek meg, a legnagyobb feladategységet nevezzük így. Ahhoz, hogy konkrét feladatlistává alakulhasson, szükséges  Story-kra bontani.  Egy Story hossza időben már bele kell, hogy férjen egy sprintnyi időszakba, részekre bontásért a Product Owner felel.

 

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/06/2396-scaled-e1593069870125.jpg
Általános Agile Scrum tréning
A képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Task

A story elvégzéséhez szükséges jól körülhatárolható feladatok.
A legkisebb feladategység

A Product Owner olyan méretűre feladatokra darabolja fel a storykat, amelyek elvégezhetőek a sprint lezárásáig, hogy bemutatható legyen egy elkészült termék(rész). Ahogy a sprint napokból áll, úgy a story-k, mint sprint méretű feladatok is kisebb, jól körülhatárolható részekből, Task-okból tevődnek össze. Egy task általában maximum 2 órás feladategység lehet. A cél, hogy a napi előrehaladás a Task méretű feladatok elvégzése által nyomon követhető legyen. A (fejlesztő) csapatok munka közben tehát Task-okban gondolkodnak.

https://shiwaforce.r.worldssl.net/wp-content/uploads/2020/06/people-coffee-meeting-team-7096-1.jpg
Agilis vezető képzés, szervezet- és üzletfejlesztés
Agilis módszertanok, szerepkörök és vezetői szemlélet oktatása vezetőknek. Két évtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalatunkat agilis módszertani és gyakorlati tudásunkkal párosítjuk.

Várjuk megkeresésed!