fbpx
Epic, Story, Task
Az agilis működésben a feladatok állása gyakran Kanban (jellegű) táblákon jelennek meg. Természetesen, nem minden feladat azonos méretű, a megrendelő igényei sokszor részekre bontandók, hogy illeszkedni tudjanak az iteratív működéshez, hogy elvégezhető legyen egy adott intervallumon belül.

Epic, Story

Agilis feladatmenedzsment: Így bontsuk a projekteket kezelhető, átlátható feladatokra
Product backlog items

A feladatok részekre bontása több lépésben történik. Az ügyfél, megrendelő igényei az úgynevezett Epic formájában jelennek meg, a legnagyobb feladategységet nevezzük így. Ahhoz, hogy konkrét feladatlistává alakulhasson, szükséges  Story-kra bontani.  Egy Story hossza időben már bele kell, hogy férjen egy sprintnyi időszakba, részekre bontásért a Product Owner felel.

 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/06/2396-scaled-e1593069870125.jpg
Általános Agile Scrum tréning
A képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Task

A story elvégzéséhez szükséges jól körülhatárolható feladatok.
A legkisebb feladategység

A Product Owner olyan méretűre feladatokra darabolja fel a storykat, amelyek elvégezhetőek a sprint lezárásáig, hogy bemutatható legyen egy elkészült termék(rész). Ahogy a sprint napokból áll, úgy a story-k, mint sprint méretű feladatok is kisebb, jól körülhatárolható részekből, Task-okból tevődnek össze. Egy task általában maximum 2 órás feladategység lehet. A cél, hogy a napi előrehaladás a Task méretű feladatok elvégzése által nyomon követhető legyen. A (fejlesztő) csapatok munka közben tehát Task-okban gondolkodnak.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/06/people-coffee-meeting-team-7096-1.jpg
Agilis vezető képzés, szervezet- és üzletfejlesztés
Agilis módszertanok, szerepkörök és vezetői szemlélet oktatása vezetőknek. Két évtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalatunkat agilis módszertani és gyakorlati tudásunkkal párosítjuk.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development