fbpx
Üzleti beszélgetések
Történetek a vállalati agilis transzformációról

Rendszerek helyett képességek | S02EP05

Az IT beköltözött a CEO irodájába

A nagyvállalatok, azon belül is főként a bankok, már 30 éve adatokkal dolgoznak, a fejlesztők felköltöztek az alagsorból a CEO szintjére, és már házon belül találják meg a digitális megoldást a kiszervezés helyett. De hogyan jutottunk el oda, hogy a nem IT cégek is IT cégekké váltak? És mi lesz így a klasszikus IT beszállítókkal?

Erről beszélget Földházi Csaba, a ShiwaForce partnerigazgatója két vendégével: Csányi Péterrel, az OTP Bank informatikai vezérigazgató helyettesével, akinek irányítása alatt kezdte meg a pénzintézet az agilis transzformációt. Illetve, Bodnár Bélával, a ShiwaForce vezérigazgatójával. A Shiwaforce agilis tanácsadóként/beszállítóként segíti az OTP folyamatait.

Vendégeink

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató | ShiwaForce
A ShiwaForce Agile at Scale divíziójának vezetője. Az agilis módszertani bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át nemzetközi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet évek óta. Nemzetközi Scrum Master és SAFe minősítéssel rendelkezik.
Csányi Péter
CDO | OTP Bank
A globális és lokális tapasztalatok mellett személyesen vett részt Afrika legerősebb márkája, az MTN telekommunikációs szolgáltató, digitális transzformációs és kommunikációs stratégiájának kialakításában a dél-afrikai központú regionális MetropolitanRepublic ügynökség Stratégiai Igazgatójaként. A Telekomhoz a DDB-ből csatlakozott, ahol Stratégiai és Innovációs Igazgatóként elsősorban az ügyfelek márkáinak és üzleti tevékenységének új területekre való bevezetése volt fő feladata.
Bodnár Béla
CEO | ShiwaForce
2005-ben az IND Groupnál kezdte pályafutását Business consultantként, majd 2014-ben, mint Senior Vice President hagyta el a Misyst (Finastra).Nem sokkal később megalapította és vezérigazgatója lett a W.UP-nak, ami mára egy több mint 150 fős, magasan képzett fejlesztőkből álló, fintech megoldásokat szállító vállalattá nőtte ki magát. A ShiwaForce vezérigazgatói posztját 2022 januárjától látja el.