fbpx
Üzleti beszélgetések
Történetek a vállalati agilis transzformációról

Irányítás vs. szolgálat | 8. epizód

Mi lenne, ha az hozná a döntéseket, aki közel van a valósághoz?

Egy komplex digitális munkakörnyezetben teljesen máshogy kell felfogni a vezetést, mint ahogy azt évtizedek óta megszoktuk. A jó vezető nem parancsol és kontrollál, hanem meri másokra hagyni a döntéshozatalt.

Milyen vezetői stílust, attitűdöt sajátítsunk el? Mikor melyik irány működik jól?  Erről beszélget Földházi Csaba, a ShiwaForce partnerigazgatója dr. Zolnay Judittal, a MetLife Magyarország és Bulgária vezetőjével, illetve Bárdos András volt televíziós, vezetői trénerrel.

Vendégeink

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató | ShiwaForce
A ShiwaForce Agile at Scale divíziójának vezetője. Az agilis módszertani bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át nemzetközi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet évek óta. Nemzetközi Scrum Master és SAFe minősítéssel rendelkezik.
dr. Zolnay Judit
CEO, vezérigazgató | MetLife
2008 márciusától az Aviva Életbiztosító Zrt. értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese. A MetLife Magyarország vezérigazgatói pozíciójára 2015 májusában nevezték ki. 2018 júliusa óta a MetLife bolgár vállalatának irányításáért is felel. Tagja a Hungarian Business Leaders Forum Női vezetői klubjának és az Egyenlítő Körnek valamint Board tag az Amerikai Kereskedelmi Kamaránál és a United Way Alapítványnál. Fiatal tehetségeket, elsősorban nőket mentorál. A Forbes 2016-ban összeállított „Az 50 legbefolyásosabb magyar nő” listán a nyolcadik helyen végzett.
Bárdos András
Alapító, tréner | Sawyer Miller Group
1995 óta tanít a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, televíziós műsorkészítő osztályokat. A Sawyer Miller Group Vezetői Akadémia társ-alapítója. Munkája során vezetőket tréningel, oktat, hogy a mindennapi cégvezetésben bátrabb döntéshozásokat tudjanak meghozni, sikeresebben kommunikáljanak, vagy hogyan kezeljék a kríziseket.