fbpx
Üzleti beszélgetések
Történetek a vállalati agilis transzformációról

Érték és veszteség | 7. epizód

Mit transzformáljunk? És mit ne?

Egy kutatás szerint a vállalatvezetők lehetőségként tekintenek a digitalizációra, de abban már nem biztosak, hogy mit is lenne érdemes megújítani. Valóban a bajban lévő cégek csodaszere a digitális transzformáció? Vagy épp a jól menő, stabil vállalatoknak kell ezen gondolkodniuk? Kire hallgassunk: az IT-ra, az üzleti számokra, vagy az ügyfélre?

Ebben az epizódban erről beszélget Földházi Csaba, a ShiwaForce partnerigazgatója Kelemen Bélával, a MOL Csoportszintű Működési Kiválóság igazgatója, az Európai Kőolajfinomítók Szövetségének alelnökével, illetve Kovach Antonnal a ShiwaForce vezérigazgatójával.

Vendégeink

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató | ShiwaForce
A ShiwaForce Agile at Scale divíziójának vezetője. Az agilis módszertani bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át nemzetközi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet évek óta. Nemzetközi Scrum Master és SAFe minősítéssel rendelkezik.
Kovach Anton
CEO, vezérigazgató | ShiwaForce
A ShiwaForce.com Zrt. alapító-vezérigazgatója. Évek óta felsővezetői tréningeken, konferenciákon és coachként osztja meg az agilitásról és a lean módszertan alkalmazásáról szerzett vállalatvezetői tapasztalatait. Munkáját az ügyfelek évtizedes lojalitása mellett számos hazai és nemzetközi díjjal is elismerték.
Kelemen Béla
Működési Kiválóság igazgató | MOL Group
Kelemen Béla 1992-97 között az ALLCOM Trading Co-nál üzemanyagértékesítési igazgató pozicíót töltött be. Az elmúlt 24 évben a MOL-nál dolgozott különböző vezetői pozíciókban, 2016 óta a MOL Csoportszintű Működési Kiválóság igazgatója, illetve FuelsEurope elnöke. Egyetemeken is visszatérő tanár és a LEAN módszertan nagy híve.