fbpx
Üzleti beszélgetések
Történetek a vállalati agilis transzformációról

Jövőálló szervezet | 6. epizód

Nincs B-terv, akkor sem, ha nem sikerül elsőre

A  jövő szervezetének arra kell szocializálódnia, hogy a változás állandó. Ehhez kis lépésekben kell beépíteni a munkatársak életébe a változásokat. Legyen akár az, hogy nem mindig ugyanannál az asztalnál ülnek, vagy hogy félévente más csapatban dolgoznak.

Az agilis transzformáció ugyanis nagyban függ a HR munkájától, a vállalati átalakulás sikeressége ugyanis az ott dolgozó embereken, menedzsereken múlik.

Az epizódban Földházi Csaba, a Shiwaforce partnerigazgatója Friedl Zsuzsannával, a Magyar Telekom Chief People Officerével illetve dr. Dura Mónikával, a ShiwaForce operatív vezérigazgató-helyettesével beszélgetett.

Vendégeink

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató | ShiwaForce
A ShiwaForce Agile at Scale divíziójának vezetője. Az agilis módszertani bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át nemzetközi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet évek óta. Nemzetközi Scrum Master és SAFe minősítéssel rendelkezik.
Hoffmann Bence
Üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes | ShiwaForce
Ideje java részében új üzleti lehetőségek felkutatásán dolgozik, legfőbb feladata a külső üzleti szereplőkkel való kapcsolatépítés, kapcsolattartás, illetve sales és marketing folyamatok irányítása.
Pantl Péter
Kommunikációs igazgató | MOL Group
2020 szeptembere óta a Mol-csoport kommunikációs igazgatója. Előtte 5 évig a HELL Energy nemzetközi kommunikációs- és marketingigazgatója volt. Azt megelőzően csaknem 20 évet töltött a médiában, ahol különböző pozíciókat töltött be, többek között a Marquard Media Magyarország Kft. férfi életmód divíziójának tartalomigazgatója volt. A Szegedi Tudományegyetemen szerezte média- és kommunikációs szakon végzett.