fbpx
Üzleti beszélgetések
Történetek a vállalati agilis transzformációról

Jövőálló szervezet | 6. epizód

Nincs B-terv, akkor sem, ha nem sikerül elsőre

A  jövő szervezetének arra kell szocializálódnia, hogy a változás állandó. Ehhez kis lépésekben kell beépíteni a munkatársak életébe a változásokat. Legyen akár az, hogy nem mindig ugyanannál az asztalnál ülnek, vagy hogy félévente más csapatban dolgoznak.

Az agilis transzformáció ugyanis nagyban függ a HR munkájától, a vállalati átalakulás sikeressége ugyanis az ott dolgozó embereken, menedzsereken múlik.

Az epizódban Földházi Csaba, a Shiwaforce partnerigazgatója Friedl Zsuzsannával, a Magyar Telekom Chief People Officerével illetve dr. Dura Mónikával, a ShiwaForce operatív vezérigazgató-helyettesével beszélgetett.

Vendégeink

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató | ShiwaForce
A ShiwaForce Agile at Scale divíziójának vezetője. Az agilis módszertani bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át nemzetközi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet évek óta. Nemzetközi Scrum Master és SAFe minősítéssel rendelkezik.
Friedl Zsuzsa
Chief People Officer | Magyar Telekom
Zsuzsa több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező HR felsővezető, aki különböző iparágakban – a General Electricnél, UPC-nél, Microsoftnál és a Magyar Telekomnál szerezte tudását és fejlesztette vezetői képességét. Jelenleg az ország egyik legnagyobb munkáltatójának, a Magyar Telekomnak a Chief People Officere.
dr. Dura Mónika
A ShiwaForce-on belül elsődleges feladata volt a vállalaton belüli döntések és folyamatok operatív kialakítása, végrehajtása, a frontend működésének támogatása, a gyártás hatékonyságának biztosítása és a napi operatív feladatok koordinálása, 2022-ig.