fbpx
Üzleti beszélgetések
Történetek a vállalati agilis transzformációról

Exponenciális jövő | 4. epizód

Állandó változásban, másolható minták nélkül

Jövőkutatók szerint az emberiség több változáson esik keresztül a következő tíz évben, mint az elmúlt százban. Pedig már az sem volt semmi.

Kérdés, hogy képesek-e a szervezetek a gyorsan jövő változásokra reagálni, hogyan lehet egy megkövült szervezeti struktúrát újjáformálni, és hogyan lehet ilyen tempó mellett célokat kijelölni. Erről beszélget Földházi Csaba, a ShiwaForce partnerigazgatója Frankó Csuba Dea innovációs coach-csal, és Dojcsák Dániellel, a ShiwaForce kommunikációs igazgatójával.

Vendégeink

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató | ShiwaForce
A ShiwaForce Agile at Scale divíziójának vezetője. Az agilis módszertani bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át nemzetközi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet évek óta. Nemzetközi Scrum Master és SAFe minősítéssel rendelkezik.
Dojcsák Dániel
Marketingkommunikációs igazgató | ShiwaForce
A Shiwaforce teljes portfolióját figyelembe vevő kommunikációs és tartalomstratégia kialakításáért és fenntartásáért, üzleti narratíváinak fejlesztéséért felel. A cég üzleti-technológiai ökoszisztémában, eseményeken, digitális médiában való megjelenését gondozza.
Frankó Csuba Dea
CEO | Spark Institute
Sorozatvállalkozó, innovációs coach, inspirációs előadó a jövővel, felforgató stratégiákkal, szervezeti és digitális transzformációval kapcsolatos témában. Az OpenExO innovációs közösség nagykövete, az ExOWorks prémium sprint coach csapat tagja és a Singularity University alumni tagja és a Spark Institute at IBS alapító partnere.