fbpx
Üzleti beszélgetések
Történetek a vállalati agilis transzformációról

Legacy IT | 3. epizód

A monolitikus rendszereknek vége! De hogyan cseréljük le őket?

Még ha jelenleg ki is szolgálja az üzleti érdekeket és a felső réteg csinosításával idő nyerhető, hosszú távon elkerülhetetlen a régi, nagy legacy IT-rendszerek cseréje. Egyrészt, mert az üzemeltetéséhez szükséges szakembergárda kikopik a munkaerőpiacról, másrészt anyagilag sem éri meg bármely vállalatnak kullogni a piac után. A pandémia csak megerősítette azt a vélekedést, hogy a klasszikus, monolitikus IT-megközelítések felett eljárt az idő.

Ebben az epizódban arról arról lesz szó, hogy a vállalatok hogyan képesek úrrá lenni a régen telepített, elavult, úgynevezett legacy IT rendszereieken. Miért lehet veszélyes tartogatni a csontvázakat a szekrényben és meddig tart egy nagyvállalati rendszercsere? Hát biztosan nem két hétig. Erről beszélget Földházi Csaba, a Shiwaforce partnerigazgatója, Koczka Dániellel, az MKB Digital Zrt. vezérigazgatójával. Illetve Hoffmann Bencével, a ShiwaForce vezérigazgató-helyettesével.

Vendégeink

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató | ShiwaForce
A ShiwaForce Agile at Scale divíziójának vezetője. Az agilis módszertani bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át nemzetközi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet évek óta. Nemzetközi Scrum Master és SAFe minősítéssel rendelkezik.
Hoffmann Bence
Üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes | ShiwaForce
Ideje java részében új üzleti lehetőségek felkutatásán dolgozik, legfőbb feladata a külső üzleti szereplőkkel való kapcsolatépítés, kapcsolattartás, illetve sales és marketing folyamatok irányítása.
Koczka Dániel
CEO | MKB Digital Zrt.
Az elmúlt közel 15 évben számos vezetői pozícióban foglalkozott belső és kiszervezett informatikai szolgáltatások menedzselésével, üzleti folyamatok optimalizálásával és digitalizálásával. 2016-tól az MKB Bank Chief Digital Officieri szerepkörben a Digitális Ügyfélélmény, az IT Fejlesztési és Üzemeltetési, az Adatvagyon és CRM területeket magában foglaló Digitális ügyvezető igazgatóságot vezette, amely az MKB Bank digitális stratégiájának kidolgozásáért és megvalósításáért felel. Informatikai vezetőként meghatározó szerepe volt a bank transzformációs programjának sikeres végrehajtásában.