fbpx
Üzleti beszélgetések
Történetek a vállalati agilis transzformációról

Vuca vs. Agilitás | 2. epizód

Mit tanultak egymástól a menedzserek és katonák?

A VUCA kifejezést a kilencvenes években az amerikai katonák kezdték el használni arra az esetre, amikor egy harci helyzet bizonytalan volt. A mozaikszó megfejtése (Votality – hirtelen, Uncertainly – kiszámíthatatlan, Comlpex – összetett, Ambiguity – kétértelmű). Az olyan változásokra mondják ezt, amit hirtelen következik be, kiszámíthatatlanul, számos különböző és látszólag nem összefüggő tényező okozza, és ami ambivalens reakciókat vált ki az emberekből, és ami váratlan vezetői döntéseket eredményez.

Az Epic Stories második epizódjának középpontjában a VUCA vállalati alkalmazhatósága áll. A ShiwaForce partnerigazgatójának, Földházi Csabának a vendége Porkoláb Imre, aki a katonai karrier után most a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiájának igazgatója. Illetve Kovach Anton, a ShiwaForce alapító-vezérigazgatója.

Vendégeink

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató | ShiwaForce
Az agilis módszertani bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át nemzetközi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet évek óta. Nemzetközi Scrum Master és SAFe minősítéssel rendelkezik.
Kovach Anton
CEO, vezérigazgató | ShiwaForce
A ShiwaForce.com Zrt. alapító-vezérigazgatója. Évek óta felsővezetői tréningeken, konferenciákon és coachként osztja meg az agilitásról és a lean módszertan alkalmazásáról szerzett vállalatvezetői tapasztalatait. Munkáját az ügyfelek évtizedes lojalitása mellett számos hazai és nemzetközi díjjal is elismerték.
Porkoláb Imre
MCC Vezetőképző Akadémia Igazgatója
2018 óta a Magyar Honvédség innováció terén végzett átalakító munkáját vezette a nemzeti fegyverzeti igazgató kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyetteseként. A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán a gerillaharc és a terrorellenes hadviselés szakértője, az ehhez kapcsolódó vezetéselméletet – a hagyományostól eltérő küldetés alapú vezetést –, a V.U.C.A. környezetben sikeres változásmenedzsmentet, illetve a szervezeti átalakítás innovatív módszereit és annak az üzleti életben való alkalmazhatóságát kutatja, és rendszeresen publikál a témában.