fbpx
Definition of Ready - DOR
Az agilis munkavégzés során ahhoz, hogy az önszerveződés megfelelőképpen tudjon működni, mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy melyek azok a szabályok, amiknek meg kell felelniük a munka során.

A DOR szerepe az agilis működésben

Az agilis munkavégzés során ahhoz, hogy az önszerveződés megfelelőképpen tudjon működni, mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy melyek azok a szabályok, amiknek meg kell felelniük a munka során. A Product Backlog finomítás során a részletek, sorrend és a becslések kerülnek hozzáadásra, vagy továbbfejlesztésre, mindaddig, ameddig a backlogon végzett munka meg nem felel a KÉSZ definíciójának. A hatékony Product Backlog finomítás segít kockázat mentesíteni a sprint tervezést.

A Definition of Ready-vel meghatározható, hogy a feladat, egy adott user story, készen áll-e az indulásra, el lehet-e kezdeni vele dolgozni. Minden kérdés megválaszolásra került-e, a függőségek tisztázásra kerültek, illetve minden feltétel adott-e arra, hogy aki a munkát megkezdi gördülékenyen tudjon vele haladni.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/07/mvp-1.png
Nagyvállalati CMS szoftver megoldás
A több mint 10 éve folyamatosan fejlesztett Shiwa CMS termékcsalád egyszerre garantál szabadságot és biztonságot partnereinknek.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

A Definition of Ready meghatározása

A DOR meghatározásához a következő elemeket érdemes figyelembe venni

Érték: Nagyon fontos azt is tisztázni, hogy mi az adott feladat üzleti értéke? Mi az érték a végfelhasználó számára? A csapattagok közül mindenki számára egyértelmű, hogy mi az érték?Kivitelezhetőség: Az adott feladat, elem a csapat szempontjából megvalósítható-e, tudja-e a csapat, hogy mit kell tennie és meg tudja e csinálni. Minden külső függőségtől mentes vagy azok megoldása adott.Letisztázott: Minden eleme a megrendelő és a Product Owner által kitisztázott, finomhangolása és esztimációja a csapattal is megtörtént. Van-e közös megegyezés a csapattagok közt arról, hogy az adott elemet hogyan fogják megvalósítani. Esztimáció/ Becslés: Az adott feladatot megbecsülte-e a csapat? Egyeztették-e a méretét, hogy sprinten belül szállítható-e, hogy a csapat jól érezze magát. Elfogadási kritériumok: Van-e egyértelmű elfogadási kritérium?

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/858.jpg
Shiwa Chat és Chatbot megoldás
Kontakt center hatékonyan. Interaktív Chat alkalmazásunk elősegíti az operátori erőforrások optimalizálását, a Chatbottal automatizálható az ügyfélkommunikáció.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development