fbpx
Dojo
Eredetileg a harcművészetek területén használták, Japánban minden edzőterem ahol Utat gyakorolnak dojo-nak hívnak, a budhizmusban pedig a szentélyek neve. Mára pedig már megjelent például a meditációban és a szoftverfejlesztésben is a kifejezés.

Dojo a szoftverfejlesztésben

A dojo 道場, japán szó a budhizmusból ered, jelentése: „az út helye”, előcsarnok vagy egy hely az elmélyült tanuláshoz.

A szoftverfejlesztésben a dojo-k egy-egy szakterület senior fejlesztői, akiknek az a feladata, hogy szakterületenként gyűjtse össze azokat a módszereket és technológiákat, amivel a jelenlegi tudás alapján a lehető legkevesebb veszteséggel tud működni a fejlesztés. A Shiwaforce-ban lévő gyakorlat szerint a Dojo kettő hetente egy 20 perces „timebox”-ban beszélget el négyszemközt a kollégával, melyről írásos meeting notes is készül.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/08/pexels-daria-shevtsova-3626622-scaled-e1598702254216.jpg
Agilis módszertani és szoftverfejlesztési tanácsadás
Módszertani tréningeket és felsővezetői támogatást nyújtunk, kollégáink megtervezik és közreműködnek az agilis IT infrastruktúra kialakításában.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

Hogy néz ki a gyakorlatban?

így segíti a dojo a fejlesztők munkáját és a célok teljesülését.

Minden fejlesztő kollégának van Dojo-ja, akivel szakmailag tud elmélyülni, beszélgetni vagy akár megvitatni egy-egy érdekes kérdést, technológiát.

A Dojo a beszélgetések során összegyűjti a jó és a nem jó gyakorlatokat is. Visszajelzéseket kér a kollégáktól és ez alapján tesz a managment irányába javaslatot, oktatásra, mintakódokra vagy akár folyamat fejlesztésre is.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/09/79.jpg
Általános Agile Scrum tréning
Az 1 napos elméleti és gyakorlati képzés során a résztvevők megismerkednek az agilis alapfogalmakkal, szerepkörökkel, ceremóniákkal és dokumentumokkal.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development