fbpx
Design thinking
“A design gondolkodás olyan diszciplína, amely felhasználja a designer érzékenységét és módszereit arra, hogy az emberek igényeit technológiailag megvalósítható és üzletileg sikeres stratégiákkal párosítsa.”- Tim Brown, IDEO Az IDEO volt a design thinking egyik bölcsője, Tim Brown a design thinking egyik prófétája.

Mi a design thinking?

A kreatív gondolkodás, ügyfélközpontúság és az esztétikai élményt, örömet nyújtó tervek új korszaka, az agilis projektmenedzsmenthez is szorosan kapcsolható új típusú módszertan.

Design = a dolgok működésének definiálása

Design thinking = design gondolkodás, tervezői gondolkodás

Egy projektfejlesztési módszertan, ami egyszerre veszi figyelembe az ügyfelek igényeit, az üzleti elvárásokat és a technológiai lehetőségeket.

Hatékony módszer a problémák jó megközelítésére, meghatározására, gyümölcsöző megoldások kialakítására, vonzó felhasználói élmények létrehozására.

A design thinking művelői között nincs feltétlenül egyetértés a folyamat lépéseiről, azonban a legelterjedtebb a következő lépcsőkből áll: megismerés, definiálás, ötletelés, prototípus elkészítése, és tesztelés.

 

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2021/01/unnamed-11.png
Együttműködés, kommunikáció tréning
A tréning célja, hogy az együttműködés fontosságára felhívja a figyelmet, erősítse azt gyakorlati feladatokon, élethelyzeteken keresztül.

Kapcsolódó tréningeink, termékeink

A DT szakaszai

Hogyan működik, milyen folyamatai vannak?

Megismerés: A tervezői gondolkodás kiindulópontja a célcsoport megismerése. Ahhoz, hogy sikeresen fejlesszünk terméket, szolgáltatást vagy akár szervezetet, a legfontosabb, tervezők szemléletéből kiemelt elem a célközönséggel történő interakció, az igények és az azok mögött húzódó okok megismerése. Ez a lépés leginkább a kutatásról, tanulásról szól.

Definiálás: Amennyiben kellő adat áll rendelkezésre az adott célcsoportról, a következő lépés annak konkrét megfogalmazása, hogy min is akarunk fejleszteni, amivel hozzájárulhatunk a célcsoport igényeihez.

Ötletelés: Ha sikerül a lehető legpontosabb meghatároznunk a problémát, a következő lépés, hogy minél több megoldási lehetőséggel rukkoljunk elő. Ebben a fázisban lehet igazán innovatívvá és egyedivé tenni a teljes folyamatot.

Prototípus elkészítése: A prototípus a fejlesztett terméktől vagy szolgáltatástól függően szinte bármi lehet, modell, makett, forgatókönyv, szituáció.

Tesztelés: Végül, mintegy önmagába visszakanyarodva a folyamat újból a célcsoport irányába nyit, az elkészített prototípusnak ugyanis az az elsődleges célja, hogy újra interakcióba léphessünk azokkal, akiknek a termékünk, szolgáltatásunk elkészült.

https://www.shiwaforce.com/wp-content/uploads/2020/10/pexels-thisisengineering-3862603.jpg
Önismereti, motivációs tréning
A tréning célja megismertetni a résztvevőket azokkal az önismereti modellekkel, melyek segítségével megérhetik saját és környezetük viselkedését, felismerhetik a különböző személyiségtípusok jellemzőit, megtanulhatják azok kezelését.

Várjuk megkeresésed!

Reisinger Gábor
Head of Sales Operations
Földházi Csaba
Director of Agile at Scale
Bujanovics Rudolf
Head of Business Development