fbpx

Céges ajándék? Te tudod, mi a legjobb beosztottad kedvenc csokija?

Elismerés, motiváció, dicséret – apróságok egy motiváltabb csapatért

Ki gondolná, hogy az apró, mindennapi sikerek elismerésével az emberek annyi erőt kapnak, hogy hegyeket tudnak megmozgatni. Ha sikerül egy olyan munkakultúrát megteremteni, ahol a kisebb sikereket és eredményeket is megbecsülik és elismerik az ember munkáját, ugyanaz a társaság is nagyobb teljesítményre lesz képes. Kiváltképp fontos ez egy olyan időszakban, mint a mostani, amikor minden bizonytalan.

A “Hogyan küzdj meg a COVID-dal” típusú tömeges e-mailek és cikkek korszaka lassan lecsengeni látszik és a legtöbben kialakítottunk egy újfajta rutint, ami segít visszarendezkedni egy új normális működésbe. Közben viszont még most is sokan részben izoláltan élnek, ritkábban találkozva barátaikkal, rokonaikkal és a munkatársaikkal is. Hiába a rutin, a bizonytalanság és szorongás továbbra is ott lebeg a fejünk fölött, nem tudni lesz-e második hulláma vírusnak és mikor kényszerülünk újra vissza az otthonunk fogságába. 

A mentális egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy legalább néhány biztos pont legyen az életünkben, például a munkahelyünk, ahol tudjuk mit várnak tőlünk, biztonságban érezhetjük magunkat és megbecsülnek minket.

Ez elméletben nagyon jól hangzik, de mit tehet egy vezető, hogy egy ilyen biztonságos, eredmény fókuszú, motiváló munkakörnyezetet alakítson ki? 

Nem kell nagy dolgokra gondolni, kezdjük kicsiben! Első körben a kis sikereket is értékeljük és ünnepeljünk közösen a csapattal. Az Atlassian kutatása szerint a célkitűzések meghatározása és az eredmények megünneplése rendkívüli hatást gyakorol a csapatmorálra akkor is, ha épp nem küzdünk egy világszintű válság kezelésével. Lehet, hogy elsőre életszerűtlennek tűnik, de egy olyan apróság, mint egy ünnepélyes kézfogás vagy egy nyilvános szóbeli dicséret a csapat meetingen rengeteget segít a munkatársaknak abban, hogy a csapat szerves és fontos részének érezzék magukat. Lássunk néhány olyan megoldást, ami képes hosszú távon motiválni a csapatainkat és maximalizálni a hatékonyságukat. 

Egy ösztönző munkakörnyezet megteremtése

A Gallup kutatása szerint a legértékesebb elismerés az, ami a vezetőktől érkezik. Ugyanakkor a legelégedettebb csapatok sikerének kulcsa egy olyan ösztönző, tudás alapú munkakörnyezet kialakítása, ahol természetes a hierarchiától független őszinte és transzparens kommunikáció és egymás eredményeinek elismerése. 

Ez természetesen magába foglalja az egyéni és csoportszintű eredmények közös megünneplését és azt is, amikor féltékenység helyett a csapattagok is adnak pozitív visszajelzést egymás sikereire. Természetesen egy egészséges versengés nem rongálja, sőt, ösztönözheti is a jobb eredmény elérését, de a ugyanilyen fontos, hogy képesek legyünk meglátni és elismerni az elvégzett munka eredményét.

Ha szeretnénk növelni a csapattagok elkötelezettségét, a bizalmat, javítani a produktivitást és csökkenteni a fluktuációt, a megfelelő visszajelzés-kultúra kialakítására mindenképp érdemes kellő figyelmet és erőforrást fordítanunk. A módszer lehet szóbeli, írásbeli elismerés vagy kisebb-nagyobb anyagi vagy tárgyi jutalom is akár.

Így ünnepelhetjük meg a kisebb sikereket

A válságban való spórolás, költségcsökkentés sokak számára nem teszi lehetővé, hogy pénzben is elismerjék munkavállalóik extra eredményeit, de a kedvezőtlen körülmények nem szabad, hogy kizárják a jutalmazás intézményét. Lássunk néhány jó megoldást!

Apró ünnepek

 Minden csapatmeeting elején szánjunk 5 percet arra, hogy kiemeljük azokat a kis eredményeket, amelyeket nap közben látva elismerünk, de utólag már talán feledésbe merülnek. Név szerint kiemelhetjük a legügyesebb kollégáinkat. 

Közös időtöltés

Ha a csapatunk túljutott egy nehéz időszakon, fontos projekten, vagy teljesített egy nehéz célkitűzést, akkor itt az idő ünnepelni és lazítani egy kicsit közösen. Szervezzünk egy közös kávézást, kerti sütögetést vagy borozást, amely alkalmat ad az ünneplésre és csapatépítésre.

 Kis elismerések

Nem is gondolnád, milyen praktikus lehet egy üdvözlőkártya a munkahelyen is. Nincs más dolgod, mint letölteni néhány sablont, írni rá egy kedves üzenetet és átadni annak, akinek épp szüksége van a támogatásra, elismerő szavakra.

 A sikerek megosztása vállalati szinten

A menedzserek abban a kiváltságos helyzetben vannak, hogy ők foglalhatják össze az elért eredményeket a kimutatásokba és belső hírlevelekbe. Ezt a lehetőséget érdemes kihasználni és a csapatszintű eredmények mellett kiemelni az egyéni sikereket is.

 Ehető ajándékok

 Mindenkinek megvan a kedvenc finomsága, amit csak ritka alkalmakkor enged meg magának, legyen szó egy különleges csokiról vagy thai ételkülönlegességről, esetleg egy ínycsiklandó kávéról a közeli kézműves kávézóból. Ha valaki nagy mérföldkőhöz jutott egy projektben, vagy csak túl van egy stresszes megbeszélésen, kézenfekvő gesztus lehet számára egy ilyen személyes meglepetés. Külön jó pont és figyelmesség, ha pont a kedvencét választottuk neki.

 Ajándék kártya

Az egyszerű, de nagyszerű ajándék híveinek is van egy jó megoldásunk, amivel nem csak örömet lehet szerezni egy kollégának, extraként támogathatjuk a helyi vállalatokat is. Ha jól ismerjük a kollégánkat és tudjuk, mi a hobbijuk vagy kedvenc üzletük, meglephetjük őket egy névre szóló ajándék kártyával.

Adományozás

Szinte végeláthatatlan azoknak a jótékonysági nonprofit  intézményeknek a listája, amelyeknek állandó támogatásra van szükségük a működésükhöz. Válasszunk ki egyet, ami közel áll kollégánk érdeklődési köréhez vagy kapcsolódik a saját vállalatunk tevékenységéhez és ajánljunk fel egy adományt munkatársunk nevében. Vagy akár lehet egy céges sütivásárt is szervezni, ahová mindenki készül saját készítésű finomságokkal, melyeket egymástól megvehetnek az emberek, az összegyűlt pénzt pedig a cég ki is egészítheti, így egyszerre érezhetik az emberek, hogy jót tettek valaki mással és önmagukkal is.

Természetesen nem csak ajándékokra és elismerő szavakra van szükség egy elfogadó és biztonságos légkör megteremtéséhez, pláne a mostanihoz hasonló feszültségekkel és bizonytalansággal teli időszakban. Felelős vezetőként időt és energiát kell fektetnünk az e-mailek megválaszolásába, a rendszeres személyes és csapat szintű megbeszélésekbe, a belső kommunikációáramlás elősegítésébe és az akadályok elhárításába. A sikerrecepthez hozzátartozik egy nagy adag empátia és pozitív hozzáállás, hogy a legnehezebb szituációkon is átsegítsük csapatunkat. 

Még több szakmai tartalomra vágysz? Csatlakozz közösségünkhöz és rendszeresen megosztunk veled jó gyakorlatokat, eszközhasználati tippeket és trükköket küldünk neked, tájékoztatunk legújabb webinárjainkról, szakértői cikkeinkről, üzleti és fejlesztői podcastjeinkről és kedvezményes képzéseinkról.

CSATLAKOZOM