Frans Stevens - Steven Ten Have - Wouter Ten Have - Marcel Van Der Elst

Legsikeresebb vezetési modellek

#

A könyv szerzői hetven, a világ különböző tájain dolgozó menedzsert, tanácsadót és kutatót kérdeztek meg arról, hogy a kezelhetetlenül sok menedzsment elmélet közül melyek segítik leginkább mindennapi munkájukat. Az így kiválasztott 56 modell tömör és jól követhető bemutatásán túl a szerzök kifejtik véleményüket ezek alkalmazhatóságának lehetőségeiról és korlátairól is.
Ne keresse az olvasó a könyvben a legnépszerűbb menedzsment módszerek toplistáját, a “jó menedzsment” receptúráját vagy egy újabb tudományos taxonómiát. A szerzők a modelleket olyan eszközöknek tekintik, melyek a szervezeteket és az aktív, illetve leendő menedzsereket támogatják a problémamegoldásban. A modellek tanulmányozása, értékelése és alkalmazása segítheti az olvasót mind a naiv csodavárás, mind a bénító szkepticizmus csapdájának elkerülésében.
A szerzők nem várják el Önöktől, hogy egyetértsenek értékelésükkel, arra azonban számítanak, hogy kellő érettséggel, intelligendával és ítélőképességgel fogják elhelyezni a könyv gondolatait munkájuk és tanulásuk kontextusába. “Jó volna, ha lenne egy üzleti iskola, ahol olyan dolgokat lehetne tanulni, amelyeket nem tanítanak az üzleti iskolákban” – vélte Charles Handy. Örülök, hogy magyarul is van már tankönyve ennek az iskolának.

Érdekel ez a könyv?

1200 könyvből fejlesztheted tovább tudásodat, könyvtárunk nyitva áll számodra, gyere hozzánk dolgozni!

hello@shiwaforce.com
+36 (1) 392-4000
1123 Budapest
Alkotás utca 17-19.