fbpx
Segítség mobil alkalmazások tervezéséhez ShiwaForce Admin 2015. október 12

Segítség mobil alkalmazások tervezéséhez

Az egyik ilyen protoípuskészítő alkalmazás a POP, mely egyszerűsége miatt igen népszerű. Mindössze egy mobiltelefon, papírral és toll szükséges ahhoz, hogy elkezdjük a munkát. A POP mobilalkalmazás telepítése után nincs más dolgunk, mint papíron megrajzolni a kitalált felületeket, majd a készülék kamerájával lefotózni azokat. A második lépésben a képeken kijelölhetünk bizonyos területeket, melyekre kattintva egy másik kép töltődik majd be, ezáltal kvázi egy működő, kattintható alkalmazást hozhatunk létre.

A POP nagy előnye az, hogy tényleg nagyon gyorsan lehet vele haladni, ugyanakkor bonyolultabb logikát tartalmazó alkalmazások esetén már korlátokba ütközhetünk, ráadásul a képek rendszerezése is nehézkes. Rendelkezik egyébként webes felülettel is, ahol az interakciókat könnyebb létrehozni, és nem csak kézzel rajzolt képeket tölthetünk fel, valamint a legnépszerűbb készülékekhez le lehet tölteni az oldalukról képarány-helyes sablonokat, mely segít a vázlatok elkészítésékben. Az elkészült prototípusok egy link elküldésével megoszthatók a kollégákkal, vagy akár az ügyfélellel.

Ha egy kicsit többre vágyunk és a képernyőket már nem kézzel, hanem például Photosoppal rajzoljuk, akkor érdemes használnunk az Invisiont, akár a POP kiegészítéseként.

Az Invision-nel már gyakorlatilag egy komplett mobilalkalmazást össze tudunk rakni, effektekkel, áttűnésekkel. A képek sokkal jobban rendszerezhetők, és az alkalmazás képes közvetlenül Dropboxból táplálkozni, ráadásul a Photoshop fájlokkal is megbírkózik.

6671654

Az egyik leghasznosabb funkciója, hogy a Google Drive-hoz hasonlóan támogatja a valós idejú csapatkommunikációt, így tervezés közben is gyűjthetjük a visszajelzéseket közvetlenül az alkalmazásban. Emellett kezeli a verziókat, melyekről statisztikákat is készít. Az elkészült tervek szintén linken keresztül oszthatók meg, de ezt akár SMS-ben is elküldhetjük az ügyfélnek.

Mindkét eszköz egy projektig ingyenesen kipróbálható, így azt gondolom mindenkinek érdemes megismerkedni velük. Használatuk nagyban megkönnyíti a munkát, és még mielőtt a fejlesztésnek nekilátnánk, már lehetőségünk van kipróbálni a működést, elkerülve az esetleges félreértéseket, sőt akár a fejlesztési specifikáció kiegészítésének is kiváló.