Új vezérigazgató viszi nemzetközi piacra a ShiwaForce.com Zrt-t gabor.magasvari@shiwaforce.com 2022. március 01

Új vezérigazgató viszi nemzetközi piacra a ShiwaForce.com Zrt-t

Az alapító-vezérigazgató Kovach Anton 11 év után átadja a stafétát, az operatív irányítást elengedve, a jövőben az igazgatótanács tagjaként stratégiai szinten támogatja a vállalat további fejlődését és nemzetközi piacra lépését. A vezérigazgatói posztot 2022. márciusától Bodnár Béla, a W.UP digitális banki felületek fejlesztésével foglalkozó innovatív regionális vállalat korábbi alapító-vezérigazgatója veszi át.

Kovach Anton a Shiwaforce.com Zrt-t 2011-ben alapította, ami mostanra egy 130 fős, 2,8 Mrd Ft-os árbevételű hazai IT innovációs szereplővé fejlődött. A ShiwaForce saját fejlesztésű CMS portál rendszere által kiszolgált weboldalakat a hazai internetezők közel fele napi szinten látogatja, de a vállalat és elődcégei a hazai banki digitalizáció olyan mérföldköveinek szállítója, mint az első magyar bank az interneten (MKB -1998), az első online kártyaigénylés (OTP – 2011) vagy az első digitális számlanyitás (2016 – OTP. Kovach Anton nem csak a saját cégén belül, hanem a teljes hazai digitális ökoszisztémában meghatározó karakter, az agilis módszertanok, üzleti- és technológiai alkalmazkodás leghitelesebb hazai evangelistája.

Az elmúlt években a banki és telekommunikációs iparágon túl a legtöbb nagyvállalat szembesült azzal, hogy az üzleti környezetük és a fogyasztói igények is váratlanul és hirtelen képesek jelentősen megváltozni, ami rendkívüli alkalmazkodást kíván meg immár a nem-IT vállalatoktól és részlegektől is.

A ShiwaForce vállalati „frontend” IT rendszerek fejlesztőjeként több mint 10 éve aktívan használója és fejlesztője az agilis módszertanoknak és gyakorlatoknak. Ez idő közben iparágfüggetlenül elvárássá érett és az IT fejlesztői együttműködéseken túl a ShiwaForce egyre több, az agilis transzformációhoz kapcsolódó tanácsadói, oktatói, tréneri megkeresést kap, illetve az agilis működés elindításához kiképzett, rutinos szakértőket vagy akár teljes csapatokat tud az átalakulóban lévő ügyfelek rendelkezésére bocsátani. 

Így a hagyományosan szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalat, néhány éve tréning és tanácsadó divízióval is bővült – ezek az üzletágak az IT fejlesztési résznél is nagyobb növekedési lendülettel bírnak és nemzetközi terepen is piacképes lehet ez az ág. A ShiwaForce a hazai digitális transzformációs nagyágyúk, mint az OTP, Telekom, Bankholding mellett olyan, szintén digitalizációban élen járó vállalatoknak is szállít, mint az Audi, KH, Egis, Richter, Vodafone, Yettel, 4iG, KPMG, Spar vagy a Szerencsejáték Zrt.

„A ShiwaForce-ban már évek óta mindennapos agilitás elérte a nagyvállalatokat. Büszke vagyok rá, hogy munkatársaimmal hozzájárulhatunk sikeres átalakulásukhoz, és megmutathatjuk, hogyan működtethető eredményesen az agilitás. Nagyon szilárd alapokat raktunk le és most nem annak az ideje van, hogy új technológiákkal jöjjünk elő, hanem a meglévő folyamatokat kell skálázni, hogy képesek legyünk lekövetni a dinamikusan növekvő ügyféligényeket. Olyan érzés most elengedni a ShiwaForce-ot, mint amikor az ember „férjhez adja a lányát” – sajnálja, hogy el kell tőle szakadni, de tudja, hogy boldog jövő vár rá. Béla ugyanúgy tulajdonosi szemlélettel vezeti majd a céget, mint ahogy én tettem eddig, ez megnyugtató számomra.” – foglalta össze érzéseit a ShiwaForce alapítója.

Az idei üzleti tervet már Bodnár Béla állította össze, de az eddigi vezető még március végéig napi szinten segíti az átmenet és támogatja az új vezető beilleszkedését és munkáját. Az elmúlt évek tudatos építkezésének köszönhetően Anton egy magabiztos és stabil menedzsmentet és színvonalas szakmai vezetést adhat át, amelynek sikereit az új vezérigazgató a hazai piacon való további erősödés mellett immár a regionális-nemzetközi szférában is próbára teszi majd.

„A ShiwaForce-ban minden építőkocka: a kompetencia, attitűd, technológia és a folyamatok megvannak ahhoz, hogy egy regionális-nemzetközi térben is sikeres, szereplő legyen. A 3-5 éves vezetői célom, hogy ezeket az elemeket ehhez a feladathoz rakjuk össze. Lehet, hogy néhány építőkockát még hozzá kell illeszteni, de aztán hirtelen azt vesszük majd észre, hogy repülőgép helyett már egy űrhajót vezetünk” – foglalta össze Bodnár Béla a rá váró feladatot, majd hozzátette: „A Covid-időszak két fronton is pozitív hatással van az üzletünkre, egyrészt a sok ügyfeles szolgáltatók kivétel nélkül minden eddiginél komolyabb energiákat tettek a digitális csatornáik építésébe, másrészt a távmunka trend nekünk és azü ügyfeleinknek is segített elhinni, hogy a szoros fizikai jelenlét nélkül is tudunk együtt dolgozni komplex projekteken is. Immár el tudjuk hinni, hogy ott is lehetünk befutók, ahol nincs személyes jelenlét – ez sokat segít a regionális terjeszkedésben.”