fbpx
A pesti tetőkről az Empire State Buildingig: New York-ban mutatkozott be a Karma Platform ShiwaForce Admin 2015. május 19

A pesti tetőkről az Empire State Buildingig: New York-ban mutatkozott be a Karma Platform

A korábban már Londonban, Cambridge-ben, Berlinben, Rotterdamban, Dublinban és Isztambulban szép sikereket elért terméket most a TechCrunch Disrupt 2015 konferencián mutattuk be a New York-i Manhattan Center-ben.

image03

A TechCrunch, 2005 óta működő hírportál immár 6. alkalommal rendzete meg “Disrupt”, azaz a technológiai innováció segítségével akár egész iparágakat “szétbomlasztó”, “megbolygató” konferenciáját és kiállítását.

A rendezvény “Startup Alley” részén, a kis “utcácskák” egyik szegletében állítottuk fel standunkat a rendezvény első napján, május 4-én.

image10

Tudatosan készültünk a nagy eseményre, nemcsak a New York-i utcarészletet ábrázoló plakáttal, hanem szórólapokkal, névjegyekkel és mobilállványokkal is.

Reggel ottani idő szerinti 8:30-kor megnyitották a kapukat.

A nap során óriási volt az érdeklődés, alíg győztük jegyzetelni a visszajelzéseket egy-egy látogatótól, máris érkezett egy újabb. Mindez nem is történhetett volna jobban, hiszen fő célunk beta-teszterek és vélemények gyűjtése volt. A sok visszajelzés az üzeneteink további finomításában segít egyébként.

image12

Több videóinterjú is készült a nap során, az egyik legjobb már meg is jelent online:

http://www.nibletz.com/events/techcrunch-disrupt/karma-platform-turn-excel-spreadsheets-apps/

A háromnapos rendezvény alatt sikerült jogi tanácsadókkal és PR ügynökségekkel is beszélnünk.

NY Tech Meetup

Még New York-i tartózkodásunk alatt elmentünk a helyi Tech Meetup-ra is amelynek a New York University (NYU Skirball Center For The Performing Arts) adott otthont május 5-én, kedden.

Itt szintén startup-ok mutatták be termékeiket a több száz fős közönségnek. Használt bútor kereskedői platformtól egészen a gyermekek nyelvoktatásáig rengeteg érdekes kezdeményezésről esett szó. Mivel ez főleg technikai jellegű találkozó volt, rögtön az elején kijelentették, egyetlen dolgot nem kérdezhetünk az előadóktól, azt, hogy mi az üzleti modelljük.:) Ez elsősorban a technikai akadályok leküzdése után válik kulcsfontosságú kérdéssé.

Silicon Valley – TiECon

A Disrupt konferencia alatt kaptuk a hírt, hogy egy korábbi pályázatunk alapján a Szilícium Völgyben megrendezésre kerülő TiE50 startup verseny következő fordulójába jutottunk, így a keleti part után irány a vadnyugat!

Történetünk Amerikában tehát még nem ér itt véget, sőt, csak most kezdődik!

To be continued…:)