fbpx
Jól csináljuk az agilitást! – A ShiwaForce mostantól Atlassian Platinum Solution Partner gabor.magasvari@shiwaforce.com 2022. január 21

Jól csináljuk az agilitást! – A ShiwaForce mostantól Atlassian Platinum Solution Partner

2022-ben immár hivatalos: az agilitás a mainstream vállalati menedzsment módszerek egyikévé vált. Az agilitás kiszabadult az IT-ról és fűti a vállalati digitális transzformációs projekteket. Nem könnyű azonban új szokások, új hagyományok megteremtése. Ezért is fontos, hogy a digitális és agilis transzformációban megfelelő szoftverekkel és hozzáértő partnerekkel induljanak el a vállalatok

Rendkívül jó hír, hogy a 2020-as Gold Solution Partneri fokozat után a ShiwaForce-nak 2021 végén, köszönhetően az agilis működés 10 éves rutinjának és a csapatban lévő nagyszerű szakértőknek, sikerült a lehető legmagasabb Platinum Solution Partner fokozatot elérni az Atlassian rendszerében. Ez azt jelenti, hogy a ShiwaForce ügyfelei élvezhetik a legmagasabb szintű szakértői támogatást és a legjobb licencajánlatokat a piacon.

De, mit is jelent pontosan, hogy Platinum Partnerek lettünk, és hol tudnak ebből ügyfeleink profitálni?  Merre tartanak a vállalatvezetési trendek, és hogyan hozhatod ki te is a legtöbbet a ma technológiáiból és módszereiből? Az alábbi cikkben megtalálod a válaszokat, olvass bele!

Alig két évvel azután, hogy 2019 novemberében a ShiwaForce hivatalos Atlassian partner lett, sikerült elérnünk a legmagasabb Platinum Solution Partner szintet – ez világszinten is kivételes tempó és eredmény. Ehhez 2021-ben igen jelentős számú értékesítést kellett teljesítenünk, bennük nagy értékben cloud részekkel.

Ennél is fontosabb azonban, hogy a Platinum szinthez legalább nyolc “Certified Individual” minősítésű szakértőre van szükség házon belül, akik alapos, elmélyült tudással, rutinnal rendelkeznek a különböző Atlassian rendszerek bevezetésében, kezelésében. A ShiwaForce-nál tíz ilyen fekete-öves, minősített szakértő kolléga dolgozik jelenleg.

A ShiwaForce a Worldwide Platinum Solution Partner státusznak köszönhetően a legnagyobb gyártói kedvezményt kapja, így a legjobb árakat tudja kínálni ügyfeleinek. A jogosultságunk globális értékesítésre vonatkozik, így csoportszintű igényeket is könnyen ki tudunk elégíteni. Jelenleg 9 országban szolgálunk ki ügyfeleket, nem titkolt tervünk, hogy a következő években ezt a kört jelentősen növeljük.

Itt az idő, használd ki!

2020-ban az Atlassian ledobta a cloud-bombát, és rátett egy lapáttal a cloud natív trendre, de az agilitás és a digitális transzformáció már szinte elvárássá vált, hiszen a vállalatok így tudják a leghatékonyabban összhangba hozni az innováció végtelen erejét a bürokrácia fékjeivel.

Részünkről eközben a 2022-es célkitűzés, az ügyfelek igényeinek megfelelően a service management terület megoldásainak továbbfejlesztése. Ugyan az Atlassian előrejelzése szerint a cloud licencek dominálnak majd a jövőben, de a nagyvállalati Data Center igényeket továbbra is támogatjuk, kiszolgáljuk. 

Nézzünk egy frappáns példát: az agilis működést kihasználva nem csak gyorsabban és hatékonyabban lehet szoftvereket fejleszteni, hanem szintet léphet a vállalatvezetés is. Egyre több ügyfelünk kezdi el átstrukturálni a panaszkezelését, ticketing rendszerét, ügyfélszolgálatát és akár teljeskörű szolgáltatásmenedzsmentjét. Ehhez ma pedig már nem kellenek drága és évekig elhúzódó egyedi IT fejlesztések, hiszen felhőben és akár saját adatközpontban futó, könnyen és rövid idő alatt bevezethető és jóval kevesebb IT-kompetencia mellett használható rendszert kínál az Atlassian a Jira Service Management képében. 

A dobozos csodaszert azonban még mindig nem találták fel, így a testreszabásban, implementációban, tréningekben 10 év agilis működés tapasztalatával a hátunk mögött magas szintű szakértői segítséget tudunk nyújtani az ügyfeleknek az előtt és azután is, hogy megvásárolták a számukra megfelelő licenc kombinációkat. 

Hogy biztosan ne legyen csalódás, első körben egy alapos felméréssel, a Digital Delivery Diagnosis-szal kezdünk – ennek során elemezzük, hogy mely folyamatokat milyen megoldással, milyen technológiával érdemes lefedni és a projekt milyen lépések, célok mentén valósul meg. Ezt követően pedig komplexitástól függően többnyire 3-6 hónap alatt megtörténik a csoda: erőforrást spórolunk és időt nyerünk.

Az eszközértékesítés és implementáció mellett ügyfeleink számítanak ránk az agilis tréningek, képzések lebonyolításában is és az újonnan alakuló vagy növekvő szervezeteket gyakran támogatjuk (role leasing) az ott még hiányzó szakértőkkel is (Scrum Master, Agile coach, PO/PM, IT dev).

Partnereinknek segítünk rövidebb “go to market” időt elérni a gyorsan változó ügyféligényeket pontosabban eltalálni kiszámíthatatlan körülmények között is. Ehhez saját termékeink mellett (eCMS, chat) vállalati szintű egyedi IT frontend fejlesztés, DevOps és cloud megoldások és a digitális transzformációt támogató tréning és tanácsadás (agilis, lean, scrum, SAFe, Atlassian) funkciókat tudjuk csatasorba állítani.

Belevágnál a tudatos vállalatvezetők világába?

A digitális transzformációhoz olyan módszer, eszköz és mindset-váltás kell, amit egy agilis transzformáció elősegít és felgyorsít. Mi a ShiwaForce-nál már az első lépésektől ott vagyunk, kezdve a felmérésen át, a rendszer bevezetéséig és teszteléséig és az emberek tréningjét is ránk bízhatod. Ha szeretnél erőforrást spórolni és időt nyerni, érdemes szakértő kollégáinkat felkeresned.

Ha végigolvastad a cikket, akkor miért állnál meg itt? Hallgasd meg az Epic Stories üzleti podcast epizódjait is – ezek témáit kifejezetten az agilis és digitális transzformációval kapcsolatban inspirálódni vágyó vállalati vezetők érdeklődéséhez igazítottunk. Emellett keresd a legátfogóbb agilitásról szóló könyvet, a Csináljuk jól az agilitást! a könyvesboltokban, hogy felkészülhess a jövőálló működésre.