fbpx
Agilis szervezetben agilis a HR ShiwaForce Admin 2019. október 18

Agilis szervezetben agilis a HR

Kapcsold a HR-t agilis sebességre!

A ShiwaForce több mint egy évtizede eredményesen alkalmazza az agilis módszertanokat a digitális termékfejlesztésben. Agilis módszertani tréningjeinket, szervezeti transzformációs és infrastruktúra transzformációs oktatásainkat évek óta magas ügyfélelégedettség kíséri nagyvállalati partnereinknél.

Az ügyféligények rugalmas és gyors kiszolgálását egyedi, agilis és lean módszertanok alapján végezzük. Folyamatos fejlődésre alapozott, önjavító folyamataink tartós versenyelőnyt biztosítanak a vállalat számára a nagyvállalati webes szolgáltatásfejlesztés terén.

Az agilis módszertanokat és szemléletet az elmúlt 4 év során folyamatosan a HR-területre is kiterjesztettük. Felismertük, hogy a gyors növekedés folytatásához a korábbinál gyorsabb, hatékonyabb, jelentkező- és munkatársközpontú folyamatok kialakítására van szükség.

Agilis HR kiáltvány- ahogy mi alkalmazzuk

Az agilis módszertanok alapdokumentuma az Agile Manifesto, amely új alapokra helyezte a szoftverfejlesztést. Az agilitás gyors, rugalmas és ügyfélközpontú szemlélete a HR területen is hasznosítható, ebből készült az Manifesto for Agile HR Development. Ennek saját tapasztalatainkra szabott változata a következő:

Mit jelent ez a gyakorlatban? Újragondoltuk a toborzási és onboarding  folyamatot, és egyre tudatosabban kezdtünk a munkavállalói élménnyel (employee experience) és munkavállalói elköteleződéssel (employee engagement) foglalkozni. Agilis szervezetként ügyfeleink, a jelentkezők és az új belépők visszajelzéseire alapozva alakítjuk át újra és újra a folyamatokat.

Hogyan dolgozunk?

Egyedi, folyamatos fejlődésre és önjavító folyamatokra építő gyártási és menedzsment módszertant fejlesztettünk ki agilis és lean alapokon, amely az ügyféligények rugalmas és gyors kiszolgálásával tartós versenyelőnyt garantál a vállalat számára. Ez a ShiwaForce Enterprise Agile Framework, amelyben a HR-terület folyamatos fejlesztésének és akadálytalan működésének kulcsszerepe van a tudásmegosztás, az egyéni fejlődési utak és a munkatársak elköteleződésének magas szinten való megtartásának területén.

Középpontban a munkatárs és a folyamatos visszajelzés

Agilis HR területek

Egy agilis szervezetben a munkával kapcsolatos visszajelzések a napi rutin részei, azonban 110 főnél már nem olyan könnyű megszervezni, hogy mindenki mindenről időben értesüljön.

A folyamatos, napi szintű visszajelzések begyűjtésére saját webes alkalmazást fejlesztettünk. A StatusApp minden munkatárs számára, gyors és kényelmes lehetőséget biztosít a vezetőkkel való közvetlen, napi szintű kapcsolattartásra. Az alkalmazás használatával a belső kommunikáció számára új csatornát hoztunk létre, és értékes segítséget kaptunk a vállalat operatív működésének folyamatos fejlesztéséhez, töredékére csökkentve a problémafelismeréstől a megoldásig tartó időt.

A StatusApp bevezetése óta a vezetőknek és a HR-nek könnyebb azonosítani a problémákat, javult a munkavégzés hatékonysága és a fejlesztői csapatokon belüli kommunikáció, a viták, véleménykülönbségek transzparenciája. A rendszeres, kölcsönös visszajelzéseknek köszönhetően a vállalat gyors növekedése mellett is fenntarthatóvá vált az agilis szervezeti működéshez szükséges nyílt és egyenes kommunikáció kultúrája. A StatusApp a vezetők informálása mellett a munkatársak napi kapcsolat-tartására, motivációjának megőrzésére, az employee value proposition (EVP) fejlesztésére, illetve a belső HR és szervezetfejlesztési területeket érintő feladatok gyors felderítésére egyaránt kiváló eszközzé vált.

Érdekel, mi a helye az agilis szervezetekben a HR-nek? Többet tudnál meg az agilis HR transzformációról?

Jelentkezz Agilis HR tréningünkre még ma, és megosztjuk veled HR BEST kategóriagyőztes, Employer Branding és HR KOMM Awarddal is elismert agilis HR gyakorlatunkat!

 

HR BEST díj

 

Még több szakmai tartalomra vágysz? Csatlakozz közösségünkhöz és rendszeresen megosztunk veled jó gyakorlatokat, eszközhasználati tippeket és trükköket küldünk neked, tájékoztatunk legújabb webinárjainkról, szakértői cikkeinkről, üzleti és fejlesztői podcastjainkről és kedvezményes képzéseinkról.

CSATLAKOZOM